Notícies

El Torneig Nacional de Bàsquet ‘Anna Montañana’ convertirà València en la capital del bàsquet

 • 

València es convertirà del 25 al 27 de marzo el capital nacional del bàsquet amb la celebració del Torneig Nacional de Bàsquet ‘Anna Montañana’, que reunirà a més d‘1.200 jugadors de 100 equips de tota Espanya procedents de 20 ciutats espanyoles, convertint-se en el primer esdeveniment d’estes característiques que se celebra al nostre país, quant a nombre de jugadors, seus i tècnics.

Així ho ha explicat l’emprenedor valencià i director de l’esdeveniment Ricardo Gorgues (Ocioexperience), en una roda de premsa presidida per la regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, i la medallista i reconeguda basquetbolista internacional Ana Montañana així com els representants dels diferents clubs implicats.

El Torneo Nacional de Baloncesto ‘Anna Montañana' convertirá Valencia en la capital del basket

El Torneo Nacional de Baloncesto ‘Anna Montañana’ convertirá Valencia en la capital del basket

Un total de 3.000 persones entre esportistes, acompanyants, voluntaris i tècnics estaran “units pel bàsquet” durant quatre dies a València en el que estan implicades sis seus distribuïdes ens València, Burjassot, Godella i Alboraia on es disputaran més de 200 encontres en un total d’11 pistes.

Gorgues ha explicat que no existix a Espanya una trobada basquetbolística d’estes característiques ja que és l’únic que contempla les 11 categories i que té inscrit més d’un miler de persones de la majoria dels clubs espanyols procedents de zones com el País Basc, Illes Balears, Madrid, Catalunya, Navarra o Múrcia entre altres molts.

La raó principal és València, una ciutat que oferix tot el que és necessari per al turisme esportiu” perquè “el Torneig Nacional de Bàsquet Anna Montañana s’acabe convertint en el torneig més important d’Espanya”, ha explicat. “Tenim tot, oci, turisme, bons clubs de bàsquet i un projecte que comença a ser un motor per als clubs”.

Per la seua banda, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Guirau ha destacat que el Torneig Nacional de Bàsquet és un “repte” a què “cal donar-li tot el suport i visibilitat” perquè combina “el bon esport, la potència de València i el temps lliure”.

Anna Montañana hi ha assenyalat que tots els valencians “sabem del potencial que té la ciutat i els esportistes de València per a albergar un torneig d’estes característiques”, i este projecte pretén “impulsar este esport a tots els nivells, des de benjamí a Senior”.

Motañana ha expressat la seua voluntat de recolzar un torneig “que ha d’evolucionar fins a atraure a equips internacionals i competir amb els millors tornejos d’Europa. Es tracta que el nom de València de la volta a tota Espanya”.

Motor turístic i econòmic

El Torneig de Bàsquet ‘Anna Montañana’ organitzat per OcioExperience, pretén, a més, unir esport i oci amb l’objectiu de promocionar la ciutat de València, per la qual cosa els organitzadors han previst per a les més de 3.000 persones que visitaran València, un calendari d’activitats que passen pels punts turístics més importants de la ciutat de València i els seus voltants.

L’esdeveniment, en paraules del seu organitzador, serà “un revulsiu turístic i econòmic” per a la ciutat ja que en ell s’han implicat més de 30 empreses de la Comunitat Valenciana que faran que València es convertirà durant tres dies en la ciutat del Bàsquet.

Maite Guirau ha destacado que el Torneo Nacional de Baloncesto Anna Montañana es un “reto” al que “hay que darle todo el apoyo y visibilidad”

Maite Guirau ha destacado que el Torneo Nacional de Baloncesto Anna Montañana es un “reto” al que “hay que darle todo el apoyo y visibilidad”

Entre els equips participants es troba el planter més important de Sant Sebastià, el EASO de Sant Sebastià, l’equip Menesiano (Madrid), planter de mini bàsquet més important d’Espanya;  els clubs de Alboraia i Godella, el club Cabo Mar d’Alacant, el Ikastola Paz de Ziganda, el Cric Se Salines o el Esparraguera, entre altres molts.