València celebrarà la ‘I Marxa contra la violència de gènere’: esport per a conscienciar i sensibilitzar
La FDM organitza el pròxim 13 de novembre la ‘I Marxa contra la Violència de Gènere’, cita no competitiva l’objectiu de la qual és involucrar a la societat en la conscienciació i sensibilització contra la violència de gènere des de l’àmbit de l’esport.
La ‘I Marxa contra la violència de gènere’ se celebrarà el diumenge 13 de novembre, sobre un recorregut de 5’5 quilòmetres, amb eixida i arribada en el passeig de l’Albereda i que travessarà el Pont de les Flors per a recórrer la ronda interior: Colom, Xàtiva, Guillem de Castro, Blanqueries i el Pont de l’Exposició per a tornar a l’Albereda.
La recaptació de la inscripció, que serà d’un euro simbòlic i que es pot realitzar en les plantes d’Esport dels centres de El Corte Inglés a València de Pintor Sorolla, avinguda de França i Nou Centre, es destinarà a l’Associació Alanna, que treballa contra l’exclusió social i a favor de la integració i la igualtat de les dones a través de programes amb els col·lectius més vulnerables, com a menors o famílies.
La regidora d’Esports, Maite Girau considera que esta iniciativa “és un fita i representa tot el que volem que simbolitze. Pretén ser un espai de trobada des de l’àmbit esportiu per a sensibilitzar i conscienciar tota la població sobre l’alifac que és la violència de gènere”.
“Volem sumar a tot el món, i per això hem volgut que siga una marxa, perquè tots puguen participar i dir ‘no’ a la violència de gènere. És una causa que val la pena perquè és una vergonya per a tota la societat”, ha subratllat Girau, sobre un esdeveniment que pretén involucrar famílies, parelles, col·legis i qualsevol col·lectiu social per a educar en la lluita contra la violència de gènere.
A més de la Marxa, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal amb la col·laboració de Divina Pastora Seguros, El Corte Inglés, Coca-Cola, La Caixa i l’Associació Nosotras Deportistas, estan previstes diferents activitats complementàries i d’animació, com a classes col·lectives de fitness llatí, exhibicions de diferents disciplines esportives i tallers realitzats per algunes de les associacions que treballen amb el col·lectiu de dones maltractades.
Chelo Alvarez, presidenta de l’Associació Alanna, ha volgut “agrair a la regidoria perquè esta Marxa és un fita històrica perquè unir l’esport per a lluitar contra esta alifac constituïx una activitat molt important i té molt de simbolisme per la sensibilització de la ciutat per això hem volgut també donar-li a este esdeveniment un aire festiu, lúdic, perquè càpia tota la família, perquè l’important és sensibilitzar per a contrarestar esta alifac”.