Notícies

El món de la pilota debat els seus reptes

 • ,

La Generalitat Valenciana i la Universitat de València, a través de la Càtedra de Pilota Valenciana, i amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal, organitzen el congrés: “La Pilota Valenciana: Reptes per al segle XXI”.

El congrés, que es desenrotllarà en la seu de la Fundació Universitat – Empresa de la Universitat de València – ADEIT, entre el dijous 26 i el dissabte 28 d’octubre té com a objectiu “marcar el camí que s’ha de seguir per a la futura promoció de la pilota i la creació i consolidació d’estructures que asseguren la seua pràctica entre els valencians i les valencianes així com ho ha estat al llarg de la història”. Una trobada on difondre, reflexionar i debatre sobre el futur de la pilota valenciana.

Es tracta de la primera vegada que es realitza un congrés multidisciplinari entorn de la pilota valenciana. D’esta manera, experts de diferents àmbits, com l’esport municipal, patrocini, comunicació, instal·lacions, cultura o màrqueting debatran en comunicacions, ponències i taules redones, durant els tres dies del congrés sobre els millors mecanismes per a promocionar la pilota valenciana.

El món de la pilota debat els seus reptes

El món de la pilota debat els seus reptes

El congrés compta, a més, amb un extens programa d’activitats paral·leles fins mitjan de novembre que inclou presentacions, conferències, exposicions, tallers i xarrades per tots els pobles i comarques valencians amb l’objectiu compartit de promocionar la pilota valenciana.

El director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, José Vicente Berlanga assistirà a l’acte d’inauguració, que es durà a terme el dijous 26 a les 09:45 h on també assistiran el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, la diputada d’Esports, Isabel García, un vicerector de la Universitat de València, així com representants de Caixa Popular i Bankia.

Este curs escolar la Fundació Esportiva Municipal ha posat en marxa 22 escoles esportives dedicades a la pilota en 10 centres escolars amb la participació de 178 alumnes.

València compta amb quatre instal·lacions municipals on es pot practicar pilota: el Poliesportiu Benicalap, Poliesportiu Benimàmet, Poliesportiu Natzaret i el Centre Municipal de Pilota Valenciana de Borbotó, entre les que van sumar més de 28.500 usos esportius en 2016.

Més info > https://congresos.adeituv.es/congresos/ficha.es.html?cc=415&