El programa Activitat física i salut arranca el trimestre amb un nou grup de pacients a Natzaret
Després dels bons resultats obtinguts entre els pacients adscrits al programa Activitat Física i Salut en la seua primera fase d’implantació, el projecte va iniciar una segona edició el passat mes de setembre. Aquesta etapa començava amb 13 grups formats, un total de 260 pacients, als quals s’afig un nou equip creat en el barri de Natzaret, amb 20 places disponibles.
La creació d’un nou grup específic, que s’impartirà en el poliesportiu municipal de Natzaret, respon a la petició dels residents plantejada a través de l’associació de veïns del mateix districte, i reflecteix la implicació de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports en la promoció de l’activitat física com a hàbit de vida saludable.
A més d’en Natzaret, també s’ha ampliat un nou grup en el Velòdrom Luis Puig, a causa de la gran afluència de sol·licituds. Arranca així el segon trimestre d’aquesta fase d’aplicació d’un programa pioner que permet practicar esport, de forma gratuïta, per prescripció del facultatiu que habitualment atén al pacient en el seu centre de salut. L’objectiu principal és augmentar els nivells d’activitat física dels adults més sedentaris o amb alguna patologia.
En un primer balanç dut a terme del projecte, les dades comprovades reflectien que un total de 124 pacients havia participat en el programa en el seu primer any, dels quals el 71,83% afirmava que havia millorat la seua salut després de realitzar-ho i un 57,75% que sentia millorança de dolor i dels problemes emocionals. Quant als centres esportius que han registrat major participació destaquen el Cabanyal-Canyamelar (20,97%), Velòdrom Luis Puig (20,16%) i Fuensanta(18,55%).
En paraules de la regidora de Sanitat, Salut i Esports del consistori valencià “la recepta esportiva està tenint una gran acceptació entre la ciutadania, que hi percep una manera fàcil i saludable de millorar la seua qualitat de vida”. Maite Girau no ha dubtat a mostrar la seua satisfacció per la bona acollida d’este programa.
Els interessats a participar en el programa han de preguntar al seu metge de capçalera, qui serà l’encarregat d’emetre la recepta mèdica que els derivarà al centre esportiu corresponent, segons l’ambulatori o barri al que pertanga. Una vegada allí, el pacient rebrà pautes i recomanacions per part dels monitors llicenciats en Educació Física, que faran el seguiment de la seua evolució.