Notes de premsa

La FDM apagarà demà la il•luminació ornamental de 39 instal•lacions esportives en “La Hora del Planeta”

 • ,

La Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València se sumarà demà dissabte 24 de març a la iniciativa “La Hora del Planeta” apagant durant una hora les il·luminacions decoratives i ornamentals de 39 instal·lacions esportives municipals dels diferents barris de la ciutat. Dita apagada no suposarà cap problema per al desenrotllament normal de les activitats esportives en les respectives instal·lacions ni comportarà cap perill per a la seguretat dels usuaris. Es tracta de complexos esportius, pavellons, poliesportius, piscines i altres edificis dedicats a l’activitat esportiva que tenen il·luminades les seues fatxades i altres elements.

La Hora del Planeta va nàixer fa 11 anys de la mà de WWF a Sidney com a gest simbòlic per a cridar l’atenció sobre el problema del canvi climàtic. Apagar les llums de llars, edificis i monuments emblemàtics durant una hora va ser la senzilla acció que després articularia un creixent moviment mundial pel Planeta. La FDM de l’Ajuntament de València ve participant en esta iniciativa els últims cinc anys, sensibilitzant-se d’esta manera amb la preocupació pel nostre planeta.

Les instal·lacions esportives municipals que participaran en la iniciativa apagant la il•luminació ornamental entre les 20:30 i les 21:30 hores són: Pavelló Font de San Lluís, Poliesportiu Quatre Carreres, , Estadi del Turia, Pavelló Benicalap, Palau Velòdrom Lluís Puig, Poliesportiu Benimaclet, Poliesportiu El Carme, Poliesportiu Cabanyal-Canyamelar, Poliesportiu Natzaret, Pavelló Malva-Rosa, Pavelló Fuensanta, Pavelló Sant Isidre, Poliesportiu La Hípica, Poliesportiu Mont-Olivet, Centre Municipal de Pilota Valenciana, Complex Esportiu Cultural Patraix, Complex Esportiu Orriols, Complex Esportiu Torrefiel, Piscina Centre Social Trafalgar, Complex Esportiu-Cultural Petxina, Complex Esportiu- Cultural Abastos, Poliesportiu Marxalenes, Poliesportiu Rambleta, Poliesportiu Benimàmet, Piscina Ayora, Centre Esportiu La Creu del Grau, Poliesportiu Marni, Poliesportiu Verge del Carme-Beteró, Campo de Sofbol-Béisbol (Tram VI), Escola Municipal de Vela, Poliesportiu Dr. Lluch, Instal•lacions Riu Turia, Camp de Rugbi (Tram V), Poliesportiu Malilla, Poliesportiu Asturias, Poliesportiu Juan Antonio Samaranch i Poliesportiu de Benicalap.

El passat any van participar milers de ciutats de 187 països del món que van apagar més de 12.000 monuments i edificis icònics, unint ciutadans, empreses, ajuntaments i institucions per a, entre tots, “canviar el canvi climàtic”.

“Amb esta celebració volem renovar el nostre compromís amb un model de desenrotllament sostenible, respectuós amb el medi ambient i amb la definició d’estils de vida saludables i sostenibles. A més, estem treballant i seguirem fent-ho sobre les mesures d’estalvi i eficiència energètica en les nostres instal·lacions”. Són paraules de Maite Girau, Regidora de Sanitat, Salut i Esport.