El Real Club Nàutic de València es proclama campió de la Lliga Espanyola de Vela de Clubs Nàutics
El Real Club Nàutic de València, de la mà d’Axel Rodger, Lucía de Tomás, Toni Puig, Manu de Tomás i Pau Xirivella, es porten del CN S’Arenal el títol campions d’Espanya de la Lliga Espanyola de Vela de Clubs Nàutics, regata impulsada per la Real Federació Espanyola de Vela i amb el suport de Loteries de l’Estat, després de tancar-se aquest passat cap de setmana la segona i última prova, després de la celebrada a la fi d’octubre en el CN d’Altea i en la qual també l’equip del RCN de València, en aqueixa ocasió liderat per Julia Miñana, es va fer amb el triomf final.
Un cap de setmana intens amb tres jornades i tres situacions de vent diferents que van condicionar el programa. El divendres va ser el millor dia, 10 proves amb vent de 12-13 nusos sobre un eix del 240é, el dissabte es van poder completar 6, encara que Èol no va superar els 5 nusos d’intensitat, mantenint-se en la mateixa direcció que en la jornada anterior. El diumenge, amb les sèries finals, els judicis directes en l’aigua amb norma de la competició i valor doble en la puntuació per cada lloc obtingut, la intensitat es va mantindre en aqueixos escassos 5 nusos i molt inestable, permetent tancar dos de la tres proves previstes.
L’equip del RCN de València va arrancar amb dos triomfs parcials, als quals li van seguir altres quatre. La regularitat va tornar a ser la clau per als valencians, arribant a les sèries finals amb un lleuger avantatge fronts als equips d’Escull i Torrevieja. Un segon lloc i un tercer en les sèries finals van ser suficients per a fer-se amb el triomf final amb 92 punts, mentre que els illencs, amb parcials de 4-1, van concloure amb 107 punts, plata, i els torrevejenses, amb resultats de 3-4, es van penjar el bronze amb 139 punts.
La flota va competir en aquesta ocasió amb el monotips previstos per cada club organitzador, sent en el CN S’Arenal els Bavaria B One els protagonistes. En la cita del CN d’Altea el vaixell utilitzat va ser el Platú 25.