Notícies

La Plaça de la Reina acull aquest diumenge la II Festa de l’Esport Femení amb activitats esportives i masterclass de pilates, ioga i cubbá

 • 

L’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal han organitzat per al pròxim 23 d’abril la II Festa de l’Esport Femení València 2022. Aquest esdeveniment se celebrarà en la Plaça de la Reina des de les 11.00 hores i s’estendrà fins a les 20 hores. Un esdeveniment que busca impulsar l’esport femení i en el qual el protagonisme el tindran els clubs i federacions de la ciutat, que podran comunicar la seua activitat a totes les persones que passen per un dels punts més emblemàtics de la ciutat. Durant la jornada es realitzaran activitats esportives per a totes les edats, xarrades d’elit, i diverses masterclass de pilates, ioga i cubbà que han preparat des de ANEP.

L’esdeveniment s’inaugurarà a les 11.00 hores en la Plaça de la Reina amb diferents xarrades i entrevistes a esportistes d’alt nivell, així com un espai perquè diferents associacions visibilitzen l’esforç de la dona en l’esport. A més, durant tot el dia, la plaça estarà repleta d’estands de federacions i clubs esportius femenins perquè puguen informar i donar a conéixer el seu treball a totes aquelles persones interessades. La plaça comptarà amb porteries, canastres, camps d’hoquei, pistes de pàdel, parkour, xarxes per a pàdel, matalassets per al rugbi, zona de bat de beisbol, taulers d’escacs o  tatamis per a judo. Són algunes de les disciplines i activitats lúdic-esportives que es podran trobar en aquesta festa de l’esport femení des de les 11 hores i fins a finalitzar l’esdeveniment.

Aquestes són algunes de les entitats que seran presents en la II Festa de l’Esport Femení: la Federació de Rem, la Federació de Judo, la Federació Rugbi juntament amb el CAU València, la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, l’Associació de Colpbol, la Federació de Pàdel, el Club de Beisbol i Sofbol Pirates, Academy Motion (parkour), la Federació d’Halterofília, el C.D Malilla, Cordes ToBukao, els clubs d’esgrima Marítim i el C.E Àgora, el CB Petraher, el Waterpolo UPV i el Waterpolo Túria, l’Associació Let’s Grow de ball urbà, el Club de Bàdminton Sant Ferran i la Federació d’Esports de Muntanya, entre altres.

Entre les 13.45 i les 14 hores es donarà per conclòs el torn de demà, per a evitar les hores de major exposició al sol. i es reprendrà l’activitat a les 16.30 hores. Durant aquesta primera hora començarà la masterclass de pilates organitzada per APTA Vital Sport i que serà completament oberta al públic. Qualsevol persona que vulga participar només ha d’acostar-se i portar una estoreta per a major comoditat dels exercicis: de 16:30h a 17:15h classe de pilates; de 17:15h a 18h sessió de ioga; i de 19h a 20h l’última masterclass de Cubbà.

Amb aquesta jornada es pretén fomentar la participació inclusiva i igualitària en l’àmbit esportiu, no sols en l’esport federat si no també en el d’edat escolar i l’esport per a tots. Així com reconéixer públicament a les esportistes d’alt nivell de València, donar visibilitat als equips femenins i a les esportistes dels clubs de la ciutat, promocionar l’oferta d’activitats esportives dirigides a la població adulta, l’associacionisme, el voluntariat esportiu i possibilitar una actuació coordinada de tots els agents esportius locals per a millorar l’oferta de l’activitat física esportiva dirigida a les dones.