Notes de premsa

La Fundació Esportiva Municipal informa sobre com procedir davant les alertes meteorològiques per altes temperatures

 • , ,

La reunió informativa tindrà lloc el pròxim 20 de juny en el Complex Esportiu Cultural La Petxina

La Fundació Esportiva Municipal i el Servei de Sanitat de l’Ajuntament de València realitzaran el pròxim dia 20 de juny una reunió informativa sobre com procedir davant els casos d’alertes meteorològiques per altes temperatures així com conéixer els símptomes i les causes d’un colp de calor, la manera d’actuar i les recomanacions per a previndre’ls en les Instal·lacions Esportives Municipals.

Aquesta reunió, que tindrà lloc a les 9.00 hores en el Saló de conferències del Complex Esportiu Cultural Petxina, està dirigit als responsables de “Meteoalerta FDM-València”, als responsables d’Instal·lacions Esportives Municipals i als responsables dels campus d’estiu.

La Fundació Esportiva Municipal de València va implantar fa 5 anys un protocol d’actuació davant les alertes meteorològiques d’aplicació en les Instal·lacions Esportives Municipals. Entre els objectius que persegueix aquest protocol destaca informar la població en general i en particular als usuaris/as de les Instal·lacions Esportives Municipals sobre els consells i mesures preventives específiques a dur a terme per a cadascuna de les alertes meteorològiques, millorar la seguretat de els/as usuaris/as de les instal·lacions augmentant la qualitat de la pràctica esportiva i ajudar als directors/as i treballadors/as de les instal·lacions esportives de la ciutat de València a realitzar millor el seu treball mitjançant la transmissió de la informació de les alertes meteorològiques i d’una sèrie d’accions recomanades en cada cas.

.

La Fundació Esportiva Municipal informa sobre com procedir davant les alertes meteorològiques per altes temperatures

La Fundació Esportiva Municipal informa sobre com procedir davant les alertes meteorològiques per altes temperatures

Preveient que aquest estiu es produïsquen diversos esdeveniments d’onades de calor en el mediterrani s’ha cregut convenient organitzar aquesta reunió informativa en el qual es realitzarà un repàs al “Protocol d’alertes meteorològiques per a la seua aplicació en les Instal·lacions Esportives Municipals i esdeveniments esportius que es desenvolupen en via pública de la ciutat de València”.

Al llarg de l’últim any 2022, aquest protocol va ser activat 52 vegades encara que la majoria d’aquestes alertes van ser de nivell groc i taronja. Cal destacar l’activació d’una alerta roja per pluja, el 3 de maig de 2022 i una alerta roja per calor, el 13 d’agost de 2022.

El protocol d’actuació es basa en cadascun dels diferents tipus d’alerta i de la categoria de la mateixa i estaran disponibles en tot moment en els canals de comunicació oficial de Fundació Esportiva Municipal i en la pàgina web de l’AEMET i només per a les alertes relacionades amb la calor es farà un seguiment a través de la pàgina web https://www.ceam.es/ceamet/val/ .

D’altra banda, la pàgina web del Portal de Salut de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, www.sp.san.gva.es/calor, informa diàriament del Nivell de Risc previst de calor, incloent-hi l’evolució prevista de les temperatures màximes per al dia en curs i els 2 dies següents.

Finalment, cal recordar que per a aquesta mena d’alertes existeix un sistema oficial de comunicació a través del correu electrònic i de missatge mòbil a través d’un grup what’s app.