Les entitats esportives han enviat un total de dotze propostes que seran estudiades pels tècnics de la Fundació Esportiva Municipal de València
Esta setmana ha finalitzat el termini d’un mes d’al·legacions durant el període d’exposició pública de les bases de les noves autoritzacions demanials. Este període s’ha tancat amb la presentació d’un total de 12 suggeriments per part d’11 entitats que, ara, seran estudiades per part dels tècnics de la Fundació Esportiva Municipal per a decidir si són incorporades al text definitiu que regularà i ordenarà la gestió de 25 instal·lacions esportives municipals. Cal recordar que estes instal·lacions es troben amb els convenis vençuts i que es tracta d’instal·lacions esportives monodeportives, és a dir, en les quals es practica un únic esport.
Este pas en la tramitació administrativa suposa una nova fita complida en el calendari anunciat per la regidora d’Esports, Rocío Gil, la qual cosa porta a l’edil a assenyalar que “agraïm enormement al teixit associatiu de la ciutat la seua implicació i treball amb la seua participació durant este mes, les propostes presentades i la seua assistència a la reunió que hem mantingut amb ells per a explicar-los tot el procés, que va ser majoritària. Sense la col·laboració de totes les entitats i sense el treball dels tècnics municipals no hauria sigut possible arribar fins ací, el que ens manté en els terminis que ens marquem a l’inici de legislatura de tindre regularitzades totes estes instal·lacions al llarg de la temporada 2024-25”.
Un total de 25 instal·lacions esportives implantaran este nou model, de les quals 19 són instal·lacions a l’aire lliure (camps grans) entre els quals trobem els camps de futbol o els de rugbi, entre altres, i cinc instal·lacions cobertes com el Centre Municipal de Pilota Valenciana (Borbotó), Pavelló Sant Isidre, Piscina Centre Social Trafalgar, Centre Esportiu La Creu del Grau i les pistes de bàsquet Sant Marcel·lí.
Les entitats esportives de València i els i les tècnics especialitzats i especialitzades en esport de la ciutat han participat en l’elaboració del model de gestió més idoni possible per a les instal·lacions municipals, permetent afrontar el futur de l’esport a València de manera segura.
D’esta manera, el model mixt de gestió de les instal·lacions esportives municipals dona seguretat jurídica i certitud als gestors d’estes instal·lacions per a oferir el millor servici possible a esportistes i ciutadans i ciutadanes, així com la de preservar els equipaments en bon estat.
Cal recordar que el passat 7 de febrer va tindre lloc una jornada de presentació i formació del nou model que gestionarà les instal·lacions monodeportives de València en la sala d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina al qual van acudir 80 entitats esportives. Així mateix, també es va informar dels diferents tallers de treball i reunions informatives dirigits als equips directius d’estes entitats esportives per a assessorar-los i, per a poder solucionar els possibles dubtes que els sorgisquen durant el procés, però també es van arreplegar les inquietuds i suggeriments dels clubs i federacions.
Amb este model també es pretén fer valdre el patrimoni de les Instal·lacions Esportives Municipals que se cedixen i d’esta manera enfortir el teixit associatiu esportiu de la ciutat de València, acostar l’ús dels recursos a la ciutadania a través dels clubs dels barris i fomentar l’esport organitzat de la ciutat a través dels clubs.