Notes de premsa

El BBVA Open Internacional de València inicia el seu tercer torneig com WTA 125 amb jugadores espanyoles en el quadre principal

 • , ,

El BBVA Open Internacional de València ha començat en l’Sporting Club de Tenis València el seu tercer any com WTA 125, on durant tot el cap de setmana es van disputar els partits de classificació per al quadre principal

Des de dissabte passat, noms destacats del tenis femení ja han trepitjat la pista central del recinte llevantí. Entre ells el de la valenciana Ángela Fita, que repetix invitació per tercer any consecutiu i es va mesurar a Maria Andrienko per a avançar en la prèvia gràcies a un contundent 6-1 i 6-2.

Sobre la terra batuda, van obrir el torneig Lanlana Tararudee i Carmen López amb triomf per a la primera per 6-1 i 6-4, seguides d’Eva Guerrero i Alba Almenar (6-0 i 6-1) i amb Ariana Geerlings i Lucía Cortez tancant el torn de demà en tres sets a favor de la segona 6-2, 2-6 i 3-6.

En paral·lel, la pista limítrofa va albergar altres quatre xocs, amb victòries de Salkova sobre Caballer per un doble 6-1, de Méndez davant Sanz de Galdeano per un doble 6-0, de Brancaccio davant González per 6-1 i 6-0 i de Yashina davant Fomenko per 6-4 i 6-2.

El BBVA Open Internacional de València inicia el seu tercer torneig com WTA 125 amb jugadores espanyoles en el quadre principal.

El BBVA Open Internacional de València inicia el seu tercer torneig com WTA 125 amb jugadores espanyoles en el quadre principal.

El diumenge 09 de juny, va començar, no obstant això, amb un clínic per a quasi un centenar de xiquets i xiquetes, que van tindre l’oportunitat de pelotear en la pista central amb jugadores com Guiomar Maristany, Ann li, Varvara Lepchenko, Bonica Barthel i Oksana Selekhmeteva.

Van obrir la jornada Dominika Salkova i Lucía Cortez, en un partit de més de dos hores que va finalitzar amb el triomf de l’alacantina per 7-6, 3-6 i 6-4.

A continuació es van disputar en paral·lel els enfrontaments entre Eva Guerrero i Ekaterina Yashina (6-2 i 6-4) i Lanlana Tararudee i Seone Méndez (doblegue 6-3 per a la tailandesa).

Va tancar ja en horari vespertí (16.30 d’inici) la trobada entre Núria Brancaccio i Ángela Fita, on la valenciana va perdre el primer set en el tie-break (7-6) i ja no va poder recuperar-se en el segon on va acabar cedint per 6-1.

El certamen comptarà amb quatre jugadores classificades entre les 100 primeres del món, on destaca la número 79 Victoriya Tomova. Al costat d’ella, la vencedora de l’edició de 2022, Martina Trevisan, estarà acompanyada per l’espanyola Jessica Bouzas i la resident en la capital del Túria Sara Errani.

El seu torn arribarà a partir de hui, al costat del de noms com la medallista olímpica Laura Pigossi, la finalista de 2023 Marina Bassols, la local Leyre Romero o la integrant més jove del torneig, Charo Esquiva, en els xocs ja pertanyents al quadre principal.

El BBVA Open Internacional de València ha començat en l'Sporting Club de Tenis València el seu tercer any com WTA 125, on durant tot el cap de setmana es van disputar els partits de classificació per al quadre principal.

El BBVA Open Internacional de València ha començat en l’Sporting Club de Tenis València el seu tercer any com WTA 125, on durant tot el cap de setmana es van disputar els partits de classificació per al quadre principal.

 

SOBRE EL BBVA OPEN INTERNACIONAL DE VALÈNCIA

El Torneig BBVA Open Internacional València torna un any més, de la mà d’Anabel Medina i Tennium i portarà el millor tenis femení a la capital del Túria del 8 al 16 de juny de 2024 en l’Sporting Club de Tenis. El certamen repartirà premis fins a 125.000$ per als seus participants i es consolida com l’únic torneig WTA de la història de la Comunitat Valenciana i un dels pocs que se celebren en territori espanyol.

La creadora i directora del torneig, al costat d’una de les majors empreses esportives d’Europa, organitzadora de certàmens com el Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Comte de Godó, les Finals de la Copa Davis, l’Hamburg Open (ATP500) a Alemanya, l’Argentina Open (ATP250) a Buenos Aires i l’European Open (ATP250) a Bèlgica, ja treballen en el quadre final.

Esta nova sinergia, unida al suport com a patrocinador principal de BBVA, certifica la intenció ja presentada en les edicions de 2022 i 2023 de consolidar-se com a torneig WTA i poder reunir en la capital del Túria a algunes de les millors jugadores del circuit internacional.

El BBVA Open Internacional de València comptarà amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Fundació Trinidad Alfonso, la Diputació de València, l’Ajuntament de València, la Real Federació Espanyola de Tenis, BBVA com title sponsor, Volvo, CamperDays, Arròs Dacsa, Abenet Solucions, Melt Group, Glasol, El Porteny, Ysabel Mora, Túria, Global Omnium, Sanitas i la Salut i altres marques que es continuen unint al projecte.