Agenda esdeveniments

Corregudes de Joies de 2024

18:00 -20:00 del 12 d’agost 2024
al 15 d’agost 2024

Si no saps què fer a València durant el mes d’agost, et recomanem que dones una ullada en les festes de les pedanies de la ciutat. Durant este mes, la província de València s’engalana dia a dia amb centenars de municipis que celebren les seues festes patronals.

I entre elles, dins de Pinedo, podràs trobar un espectacle que combina esport i història valenciana: les tradicionals «Corregudes de Joies» que se celebren durant tres dies d’agost en la valenciana platja de Pinedo. Una tradició amb més de 180 anys d’història.

Per a este 2024 se celebraran els dies del 12 al 15 d’agost a partir de les 18:00h, encara que pot patir variacions.

Respecte a les carreres d’enguany, segons l’organització, la primera jornada de les Corregudes de Joies de 2024, la del dilluns 12 d’agost a partir de les 18.00 hores, es realitzarà el pesatge i la revisió dels animals per part dels veterinaris, on genets i amazones efectuaran els seus primers entrenaments.

En els següents dies (dimarts 13, dimecres 14 i dijous 15 d’agost, tots els dies des de les 18.00 hores), es realitzaran les carreres, on en l’última jornada tindrà lloc el lliurament de trofeus.

Corregudes de Joies de Pinedo 2019

Les Corregudes de Joies 2024 són organitzades per l’Associació de Corregudes de Joies i Sant Antoni Abat de Pinedo. Es tracta d’un esdeveniment en el qual genets i amazones competixen en carreres de 700 m. sobre l’arena de la platja, a lloms dels seus cavalls, sense cadira de muntar.

Es tracta d’una competició que van iniciar els antics homes de l’horta valenciana competint per la preuada «joia» lligada en el coll: un mocador de seda de diferent color sobre una corona de llorer que antigament es regalava a la dona estimada en finalitzar la carrera. Hui dia, el premi continua sent el mateix, però els genets competixen també amb les amazones i els cavalls de cultiu són ara ràpids exemplars.

Les Corregudes de Joies de Pinedo van ser declarades Festa d’Interés Turístic Provincial per part de la Generalitat el mes de març passat de 2022.

El lloc de la competició serà la platja de Pinedo, concretament la zona denominada “La Creu de la Conca” que es vestirà, un any més, d’història i tradició amb la posta del sol.

Platja de Pinedo, concretament “La Creu de la Conca”

del12 d’agost 2024
al15 d’agost 2024
18:00 -20:00

0

Entidad organizadora
Associació de Corregudes de Joies i Sant Antoni Abad de Pinedo
Categories de l'esdeveniment
Esdeveniments Altres esdeveniments Carreres Populars Esdeveniments Participatius Hípica