Notícies

La solidaritat i l’esport reuniran milers de persones el 20 d’octubre a ‘València contra el Càncer’

 • ,

  • L’esdeveniment 100% solidari del circuit RunCáncer arriba a la ciutat del running en una jornada esportiva i familiar amb carrera, patinada, marxa nòrdica i caminada per un circuit de 6 quilòmetres amb eixida i meta en l’Albereda
  • Les inscripcions estan disponibles en www.runcancer.com a un preu de 5 euros que es destinen de manera íntegra a projectes d’investigació oncològica. 

València, 5-07-24.- El circuit RunCáncer, organitzat per l’Associació Contra el Càncer València i que compta amb el suport principal de la Diputació de València, CaixaBank i la Fundació ‘la Caixa’, ha presentat este matí la 9a edició del seu esdeveniment ‘València contra el Càncer’. 

La jornada, que torna a unir solidaritat i esport, tindrà lloc diumenge que ve 20 d’octubre oferint diverses activitats esportives 100% solidàries. L’acte de presentació, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de València, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa María José Catalá, el president de l’Associació Contra el Càncer a València, Tomás Trénor, el diputat de Turisme i Esports, Pedro Cuesta, i la regidora d’Esports, Rocío Gil, a més de representants d’altres institucions i de les empreses col·laboradores. 

Un any més, València es convertirà en l’epicentre de la solidaritat contra el càncer en una jornada que espera reunir milers de persones que correran, caminaran o patinaran pels carrers de la ciutat del running per una causa comuna. “L’objectiu en esta edició és superar les xifres de rècord de 2023, quan arribem als 70.000 euros de recaptació i a reunir més de 14.000 persones”, ha afirmat Tomás Trénor. 

Inscripcions: 5 euros 100% solidaris 

Les inscripcions a totes les modalitats d’este esdeveniment esportiu i 100% solidari ja estan disponibles en www.runcancer.com a un preu de 5 euros el dorsal. 

Els participants de la caminada i marxa nòrdica també podran inscriure’s i adquirir el seu dorsal de manera presencial en la seu de Contra el Càncer a València (Av. del Port, 13) així com en les plantes d’Esports dels centres d’El Corte Inglés (Nou Centre, Pintor Sorolla, Hipercor Ademuz i Avinguda de França). 

Tota la recaptació es destinarà de manera íntegra, com cada any, a finançar projectes d’investigació oncològica des de Contra el Càncer a València. En este sentit, l’objectiu de l’esdeveniment, segons ha explicat el president de l’Associació Tomás Trénor és “continuar sumant per a poder continuar investigant. Aconseguir el nostre objectiu del 70% de supervivència en càncer l’any 2030, i això només es podrà aconseguir a través de la investigació”

“La nostra meta és també difondre este missatge i la importància de lluitar junts. Per això, anime a tots els ciutadans a sumar-se a esta jornada. Quantes més persones isquem eixe dia al carrer a moure’ns, més solidaritat, més investigació, més avanç i més esperança”, ha assenyalat Trénor. 

València, ciutat del running solidària i sostenible 

Durant la presentació, coincidint que durant este 2024 València és Capital Verd Europea, Tomás Trénor ha destacat que l’esdeveniment València contra el Càncer també té com a objectiu ser el més sostenible possible. “Apostem per la mobilitat elèctrica amb els nostres vehicles de Mercedes Benz-Valdisa i per una peça tècnica oficial commemorativa confeccionada amb un nou teixit de 42K Running d’última generació fabricat amb polièster 100% reciclatge”. “I, per descomptat, treballem per a la supressió de plàstic en l’esdeveniment, animant als participants a portar la seua botella i oferint dos avituallaments sostenibles de la mà d’Aquaservice”, ha explicat.  

A més, Trénor ha recordat que enguany “també tenim un altre esdeveniment important en l’Associació al qual convidem a tots al fet que participar. És l’II Congrés per a pacients amb càncer i familiars de la Comunitat Valenciana, que se celebrarà el 13 i 14 de setembre en el Palau de Congressos”

“Este Congrés oferirà tallers, taules redones… amb testimoniatges i la participació d’oncòlegs de referència com Ana Lluch, Vicente Guillem o Alfredo Sánchez per a donar respostes a les necessitats dels valencians amb càncer. S’abordaran aspectes relacionats amb la prevenció, la investigació i els nous tractaments per a avançar enfront d’una malaltia que afecta 31.000 persones cada any en la Comunitat Valenciana”, ha explicat. La inscripció és gratuïta i està oberta en https://congresos.contraelcancer.es/comunidad-valenciana

Modalitats i horaris ‘València contra el Càncer’ 

València sumarà contra el càncer en este esdeveniment que se celebra diumenge que ve 20 d’octubre a partir de les 8.30 hores des del Passeig de l’Albereda, i que albergarà diverses modalitats esportives perquè tothom puga participar sense cap excusa. 

  • 8:30h: Carrera competitiva 
  • 8:45h: Patinada popular 
  • 9:55h: marxa nòrdica 
  • 10:00h: caminada a peu
  • A partir de les 10:20h: activitats esportives gratuïtes en la zona d’eixida i meta sense necessitat d’inscripció prèvia. 

El recorregut per a totes les modalitats, que serà de 6 quilòmetres, no pot ser més atractiu, ja que transcorrerà per algunes dels carrers o zones més icòniques de la ciutat com el Carrer de la Pau, Plaza de l’Ajuntament, Porta de la Mar, Estació del Nord, IVAM, Torres de Quart o Torres de Serrano. 

Així mateix, i com és habitual en les últimes edicions, l’organització ha activat un Dorsal 0 perquè tot aquell que vulga ajudar i participar, però no puga estar en l’esdeveniment el dia 20 d’octubre de manera presencial, puga fer-ho d’igual forma adquirint este Dorsal, amb una aportació de 5, 10, 20 o 30 euros 100% solidaris. 

Durant el procés d’inscripció, també hi ha opció d’adquirir la samarreta commemorativa de la 10a edició del circuit RunCáncer, amb el segell sostenible de 42K Running, així com la botella hermètica solidària “Jo Soc Pro” i, com a novetat enguany, els cordons solidaris (disponibles en dos colors). 

Dades d’interés

  • 9a edició de l’esdeveniment “València contra el Càncer”, dins del circuit RunCáncer València. 
  • Diumenge 20 d’octubre de 2024. 
  • Passeig de l’Albereda (entre el Pont de l’Exposició i el Pont de les Flors). 
  • Circuit de 6 quilòmetres.  
  • 100% solidari, 100% investigació. 
  • Inscripcions: 5 euros 100% solidaris per dorsal, des del 5 de juliol a les 10h fins al 16 d’octubre a les 14h. 

 Tota la informació i inscripcions en: https://runcancer.com/valencia-contra-el-cancer/

L’esdeveniment València contra el Càncer, del circuit RunCáncer organitzat per l’Associació Contra el Càncer a València, compta amb el suport principal de la Diputació de València, CaixaBank i la Fundació ‘la Caixa’, i amb la col·laboració i patrocini d’importants empreses com Germaine de Capuccini, Sklum, El Corte Inglés, Mercedes Benz-Valdisa, Aquaservice, Grup Bertolín, Arròs Dacsa, Hofmann, Cecotec, Fermax, Societat Agricultors de la Vega de València (SAV), Gabol, Fundació Vicky Foods, 42KRunning, IGP Cítrics Valencians, Ciments la Unió, Verdejo Segura, Geiser Events, Bonsa Bondia Excepte, Solán de Cabres, Café amb Causa, Llevantina de Seguretat, Umivale Activa, Grup Rex, Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir, Femeval, Grup Sopena, Tech Teamz, Aspresso, Algitama i Chovi. 

Balanç edicions anteriors “València contra el Càncer”:

  • 1a edició en 2016: prop de 5.000 participants i 23.510€ de recaptació
  • 2a edició en 2017: prop de 9.000 participants i 42.428€ de recaptació 
  • 3a edició en 2018: més de 10.000 participants i 50.245€ de recaptació
  • 4a edició en 2019:  12.704 participants i 63.520€ de recaptació 
  • 5a edició en 2020 (“virtual”): 2.518 participants i 12.475€ de recaptació
  • 6a edició en 2021: 6.648 participants i 33.240€ de recaptació 
  • 7a edició en 2022: 9.307 participants i 46.535€ de recaptació 
  • 8a edició en 2023: 14.011 participants i 70.055€ de recaptació

Contra el Cáncer en València 

La Junta Associada Provincial de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València porta més de 60 anys com a entitat de referència a València en la lluita contra el càncer: des del suport a pacients i familiars, la prevenció i la promoció dels hàbits saludables i el suport a la investigació per a avançar enfront de la malaltia. L’Associació està formada per més de 300 persones entre treballadors i voluntaris als quals se’ls unixen més de 7.000 col·laboradors en tota la província i més de 32.000 socis.