Notícies

Final de l’I Torneig Desafiament a la Cega

 • 

La Universitat Politècnica ha acollit, del 9 a l’11 de juliol, la celebració de l’I Torneig Desafiament a la Cega, organitzat per la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Concejalia d’Esports de l’Ajuntament de València, amb l’objectiu de difondre els valors d’igualtat i inclusió del nostre esport.

Este singular i innovador torneig és el primer que es realitza a la Comunitat Valenciana, és a dir, on vidents competixen en les condicions de joc dels invidents. Els jugadors d’escacs sense discapacitat visual van participar amb un antifaç que els cobria els ulls, mentres que els jugadors invidents van jugar en taulers adaptats.

Veure vídeo en Youtube de l’àrea de joc

Els escacs a la cega, és una espectacular i molt difícil modalitat que exigix una gran capacitat de concentració on els participants han de recordar la posició de les peces de memòria i calcular les seues jugades, com diria un especialista en esta modalitat, Veselin Topalov, “un tauler penjat en l’aire”.

Veure partides del torneig

En cada partida hi havia un assistent que escoltava les jugades i les realitzava en el tauler electrònic on es retransmetien a la plataforma d’internet més important del món, Chess.com. Esta empresa tecnològica es va interessar i va secundar amb subscripcions “premium” per als guanyadors del torneig i diners en cursos de Chessable. A més, va facilitar un canal en la seua plataforma on nostra responsable de mitjans, Adriana Palao, comentava en directe les partides i entrevistava els participants per Twitch.

Fotos de l’Esdeveniment

Els jugadors premiats d’este històric torneig a la Comunitat Valenciana van ser:

General

1r Stephane Bressac

2n Dexter Docampo Beltrán

3r Jose Joaquin Hernández Torralba

4t Miquel Ángel Sánchez Romero

5é Iulian Borisov

Invidents

1r Raúl Blasco Frasquet

2n José Ignacio Ledesma Ledesma

3r Juan Antonio Menor Gálvez

Especials

1r Femenina: Silvia Doñate Moreno

1r Sub-2000: Santiago Ortega Gadea

2n Sub-2000: David Doñate Moreno

1r Sub-1700 Alfonso Díaz Martinez

2n Sub-1700: Samuel Yekhtaryan Manucharyan

1r Alumne de la Universitat Politècnica: Juan David Hoyos Giraldo

Veure Classificació en Info64

La cerimònia de clausura la va dirigir el vicepresident de la FACV, Sebastián Pérez Tomás, el director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació, Héctor Esteban i l’àrbitre principal del torneig, Alfonso Martínez Escandell.