Notes de premsa

La regidor d’Esports Rocío Gil rep a la Selecció Valenciana de sófbol després del seu èxit en el Nacional Sub-18

 • ,

El combinat valencià va conquistar la medalla d’or després de guanyar-li la final a Navarra per 7 a 6 en un Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que es va celebrar el mes de juny passat en el Jardí del Túria.

València, 17 de juliol de 2024

La regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha rebut este dimecres a la Selecció Valenciana Sub-18 de sófbol després del seu recent èxit en el Campionat d’Espanya de la categoria. Les valencianes es van proclamar campiones nacionals després d’imposar-se 7 a 6 a Navarra en una emocionant final del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, celebrat el mes de juny passat en el camp municipal de beisbol i sófbol del Jardí del Túria. 

Una final en la qual les amfitriones van començar guanyant amb un parcial de 3 a 0, firmat en la primera entrada, gràcies a l’encert de Leire Taroncher, María Contreras i Zibei Gong. En el tercer Inning, tots dos equips van intercanviar carreres, Leire Taroncher novament per a les valencianes i Irune València (8) per a les navarreses.

No obstant això, les visitants aconseguirien remuntar el partit amb quatre carreres que revertien el resultat en el lluminós. Carla Andueza, en la tercera entrada, i Irune València, Nahia Abadia i Irene Araiz, en la quarta van donar tornada el partit. Però, la Comunitat Valenciana també obraria una èpica remuntada en una sexta entrada on Sara Donoso, en dos ocasions, i Zibei Gong van firmar tres carreres per a dibuixar el 7 a 5 en el lluminós. L’emoció es reservava fins al final, quan Nahia Abadia retallava distàncies en un electritzant desenllaç que, finalment, confirmaria a la Comunitat Valenciana com a campiones del torneig. 

València, capital del sófbol nacional

A més del CESA Sub-18 es va disputar, de manera paral·lela, el Campionat d’Espanya Sub-13 a València on Madrid es va proclamar campió mentres que Navarra i la Comunitat Valenciana es van penjar la plata i el bronze, respectivament.