Notícies

València acull una de les set cites del circuit Nationale-Nederlanden Plogging Tour 2024

 • , ,

València, Capital Verda Europea 2024, acollirà el 5 d’octubre una de les set cites de la quarta edició del Nationale-Nederlanden Plogging Tour, un circuit pioner que combina l’activitat física i esportiva amb la cura del medi ambient, la mobilitat sostenible, la solidaritat i recuperació d’espais naturals.

El plogging és la pràctica de l’activitat física i esportiva a l’aire lliure de qualsevol disciplina: running, snorkel, trail, patinatge, ciclisme, busseig… i fins i tot caminar, marxa nòrdica o senderisme, combinada amb la cura del medi ambient i la biodiversitat, a través de la recollida d’escombraries i residus al lloc on es practica (senders, zones verdes, platges, boscos…).

Des del 2020, i amb el lema “Fes esport pel Planeta”, aquest circuit ha creat una xarxa de ciutadans, empreses i municipis que suma més de 23.000 persones i 200 entitats, que han recuperat, durant la pràctica de diferents activitats esportives, més de 54.000 quilos de residus de la natura.

La quarta edició d’este circuit ha visitat Madrid (19 maig), la Corunya (26 maig), Bilbao (9 juny), Barcelona (16 juny), i abans d’acabar l’any recorrerà Màlaga (22 setembre), València (5 octubre ) i Eivissa (27 octubre). Així, el Nationale-Nederlanden Plogging Tour és la primera gira al món que fusiona l’esport a l’aire lliure i la cura del medi ambient. Es tracta d’una iniciativa pionera que ha esdevingut un dels moviments participatius que millor ha sabut combinar les maneres de fer exercici i aportar el propòsit als esdeveniments esportius i la mobilitat a les ciutats.

Per a tots els públics

La participació s’activa en tres modalitats: el Circuit Multiaventura, un circuit inferior a 3 km dissenyat per als participants més menuts i persones amb necessitats especials. Inclou activitats esportives adaptades, tallers i jocs. La Carrera popular 5,6K, amb format de carrera no competitiva. Dissenyada per als qui opten per córrer, trotar, caminar, la bicicleta o la marxa nòrdica mentre fan la recollida de residus o diferents proves esportives durant el recorregut. La modalitat Plogging Pro 11K discorre a través d’un circuit d’11 quilòmetres, que combina diversos exercicis físics en ruta i també és una oportunitat per transitar per llocs que habitualment no formen part de cap carrera a la ciutat.

A més, hi ha un dorsal solidari, Dorsal 0, per inscriure’s sense participar o realitzar donacions destinades a les entitats beneficiàries del circuit Nationale-Nederlanden Plogging Tour. Este circuit, amb el suport del Consell Superior d’Esports i la Fundació Blue Life, és 100% solidari. La recaptació de les inscripcions (entre 1€ i 5€) i les donacions es destinen a entitats com Associació DalecandELA, Acció contra la Fam, APNEEF, Àngels Malaguenys de la Nit, SenValos o el Banc d’Aliments de València.

Més informació a la web: http://www.ploggingtour.com/