Notícies

Més de 1.300 triatletes es donaran cita a València els dies 14 i 15 de setembre

 • 

El cap de setmana acollirà la disputa de la 4a Copa del Món de Triatló de València. L’edició serà també seu del Campionat d’Espanya de Triatló Paralímpic, així com el Campionat d’Espanya de Triatló Inclusiu

València, 22 de juliol.  Menys de 2 mesos per a la gran competició de triatló a la ciutat de València. L’esport dels 3 segments en un únic cap de setmana que agrupa competició popular en 3 distàncies: supersprint, sprint i olímpic, amb la presència de l’elit internacional, en la qual serà la 4a Copa del Món de Triatló que es disputarà a la ciutat del Túria. 

En esta edició, les dates triades ens porten a mitjan setembre, els dies 14 i 15, que realment arrancaran el dijous amb el brífing tècnic als esportistes d’elit, i els primers reconeixements del circuit que se succeiran el divendres al migdia.  A partir de les 17 h el protagonisme serà per als esportistes de grups d’edat, des de les joves promeses del nostre esport, els cadets, que poden participar en supersprint fins als veterans, que podran arreplegar dorsals per a les proves populars fins a les 20 h. Els lliuraments continuaran dissabte de matí i vesprada, així com en la jornada de diumenge al matí. 

Quant a horaris les competicions populars es reserven per al dissabte al matí: sprint i supersprint, en format individual i parelles. Ací es troba el gruix de la competició, Mediterrània Triatló, la filosofia del qual es basa a iniciar-se, llançar-se al repte del triatló, acceptar el desafiament d’este esport, i apuntar-se a la cita amb els 3 segments, per primera vegada en MTRI, i en la Comunitat Valenciana. Per això, tant en la versió de competició individual com parelles, el 60% dels participants trien unes d’estes dos distàncies més assequibles. La jornada de diumenge es reserva per a la distància regna, l’olímpic, que sol aglutinar entorn de 600 esportistes. 

Respecte a la Copa del Món de Triatló, esta edició es disputarà en format sprint, el dissabte a la vesprada, 17 h elit femenina i 19 h elit masculina, i a pesar que cap de les start lists han sigut publicades per la World Triathlon, la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, espera que se sumen un gran nombre de rostres coneguts del triatló internacional, en primer lloc la TriArmada, més encara quan es tractarà de la primera prova elit després de París 2024.

Els Campionats d’Espanya de Paratriatló i de Triatló Inclusiu se succeiran la jornada de dissabte al migdia i diumenge migdia respectivament. El primer d’ells en distància sprint, i en el qual esperem poder comptar amb els nostres millors triatletes paralímpics, que igualment hauran tornat, esperem que amb una gran suma de medalles, dels Jocs Paralímpics de París. Figures com Eva Moral que ja sap el que és guanyar a València, en un Campionat d’Europa, o el valencià, Héctor Catalá, Susana Rodríguez, Dani Molina o Marta Francés.

El segon, Triatló Inclusiu, suposa una combinació de 150 m + 4 km + 1 km a realitzar en format 1+1×2. Un campionat en el qual es presenta un triatleta amb diversitat i un sense diversitat, no necessàriament vinculats al mateix club, i en el qual poden competir de cadets d’ara en avant.

Format de cap de setmana de triatló únic

Mediterrània Triatló és una festa en tots els sentits. Des de la seua primera seu a Alacant fins al fermall d’or, a València. En MTRI València no sols es disputa la prova de la ciutat, sinó que també s’entreguen els premis del circuit, als triatletes i les triatletes més ràpids i ràpides en les 3 ciutats. És per això que MTRI València suma a l’esport, un espai de música en directe, així com foodtrucks i zona expo al costat de l’edifici de La Base, en el que suposa una reordenació dels espais de competició. 

En esta edició l’Embull número 2 es convertix en àrea de transició de la prova popular, mentres que la meta se situarà en paral·lel a la làmina d’aigua, al costat de l’eixida de natació. Al costat de l’edifici de La Base comptarem amb àrea de restauració amb foodtrucks, així com zona expo, fotoreclam i premiación, i espai per a immortalitzar la teua medalla finisher gràcies al servici fotogràfic 360é, i al servici de gravació gratuït. A més la primera jornada de divendres vesprada comptarà amb un dj en directe per a donar la benvinguda a participants, familiars i amics. 

S’incorporen a esta edició de València com a col·laboradors, el Centre Comercial Aqua multiespai que patrocinarà la zona VIP i eixida de natació. Amb el qual a més l’organització realitzarà un entrenament oficial la setmana de la prova, i sortejos en xarxes socials. A més comptem amb els partners del circuit, ja presents en les dos seus anteriors: 42K, Melons d’Alger Bouquet i NutriSport, així com CIM Formació en l’àrea de recuperació postmeta. Les líders del projecte ‘Juntes És Millor’ tornen a donar suport i servici d’entrenament a la prova i a les centenars de dones que se sumen any rere any, i igualment realitzaran un entrenament oficial per a resoldre dubtes el dissabte 7 de setembre a les 10 h , i al qual pots inscriure’t a través de la web oficial. 

MTRI València i la Copa del Món de Triatló compten amb el suport institucional d’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal, així com Turisme Comunitat Valenciana, i Comunitat de l’Esport, projecte conjunt de la Generalitat Valenciana i Fundació Trinidad Alfonso, Diputació de València i Visit València.