Notícies

Obert el termini d’inscripcions per a la València Cup Girls 2025

 • 

El torneig internacional femení de futbol base de disputarà en la seua quinta edició entre els dies 17 i 20 d’abril de 2025 a la ciutat del Túria

València, 25/07/2024.- La València Cup Girls ja està en marxa en la seua organització per a la qual serà la seua quinta edició entre els pròxims 17 i 20 d’abril de 2025. El torneig internacional femení de futbol base, organitzat per Associació Sportea, se celebrarà de nou en el període de Setmana Santa i per a la participació dels clubs ja està obert el procés d’inscripcions en la pàgina web del torneig (https://www.valenciacup.com/es/inscr%C3%ADbete). De fet, fins al pròxim 30 de setembre els equips que formalitzen la seua inscripció ho faran de manera totalment gratuïta, només tendisc que abonar la quota de participació aquells conjunts que necessiten disposar d’allotjament. 

Una de les principals artèries de la capital valenciana tornarà a ser l’epicentre de desenrotllament dels partits de les diferents categories de F8 i F11. Un espai singular, amb unes instal·lacions preparades, i que forma part del rostre de la ciutat com és l’antic llit del riu Túria, a més de que puguen desenrotllar-se trobades en altres camps i subseus donat el creixement del torneig.

En la seua quarta edició, ja es va registrar una participació de 800 futbolistes de quaranta equips de sis països i dos continents. En la passada edició el València CF es va proclamar campió absolut de la IV València Cup Girls arrabassant-li així el títol al Llevant UD que l’havia ostentat des de la primera edició d’este torneig internacional.

La quinta edició de la València Cup Girls continua apostant per la internacionalització. “Per a este 2025 confiem a superar el nombre d’equips estrangers que van participar en la passada edició, ja que l’objectiu és convertir el torneig en el màxim referent internacional del futbol base femení”, assenyala Fernando Brotons, director de la València Cup Girls. 

En tot cas, equips de diferents punts d’Espanya (van arribar conjunts de Barcelona, Madrid, Cantàbria, Canàries o Navarra) i de la pròpia Comunitat Valenciana van formar part d’un torneig que va congregar a més de 800 futbolistes, que van ser presentades en un acte d’inauguració en el Velòdrom Luis Puig amb la presència de prop de dos mil persones en les graderies del recinte.

Com a edicions anteriors hi haurà diverses categories per segments d’edat: la categoria G12 de F8 (nascudes després del 01-01-2013), i les categories de F11 compreses entre G14 (nascudes després del 01-01-2011), G16 (nascudes després del 01-01-2009), G19 (nascudes després del 01/01/2006) i G (edat lliure). A més, un dels esdeveniments clau en el programa del torneig serà el partit d’exhibició de les Referents o Llegendes, que a mode d’All-Star, com en edicions anteriors amb el suport de Teika, reunirà futbolistes que van ser pioneres i referents en diferents etapes per al desenrotllament i brillantor del futbol femení.

La València Cup Girls, organitzada per l’Associació Sportea amb el suport de l’Ajuntament de València, la Diputació de València i la Comunitat de l’Esport de la conselleria d’Esport de la Generalitat Valenciana, és un esdeveniment esportiu i social que treballa per la visibilitat de l’esport femení des del marc del futbol, que arreplega valors fonamentals com la companyonia, el joc net, la formació, la sana competitivitat i les experiències personals. Té un caràcter internacional i treballa per tindre equips de tota la Comunitat Valenciana, donada la seua arrel i arrelament, de la resta d’Espanya i de diversos països del món. A més del suport institucional compta amb el suport d’empreses amb una clara vocació per l’impuls de l’esport femení com Teika.