Agenda esdeveniments

Ruta de la Seda 2024

Tot el dia del 09 d’octubre 2024
al 13 d’octubre 2024

El Real Club Nàutic de València ultima els detalls per a una de les regates importants en el seu calendari de Creuer ORC, com és la Ruta de la Seda. Una cita que posarà el dimecres, 09 d’octubre, rumb a l’Es Nàutic, a Sant Antoni de Portmany. Ho farà amb una alta participació en la línia d’eixida, oberta a les classes A2, Home-Dona i de les classes 1 a les 4, a més de comptar amb la flota Promoció. Per davant la flota afrontarà un recorregut de 80 milles nàutiques, amb l’eixida situada en la bocana del Club fins a l’arribada en el club eivissenc.

La Ruta de la Seda és una regata que va nàixer en plena recuperació de la pandèmia i amb la idea de poder rememorar una de les parts del recorregut sobre la base d’una xarxa de rutes comercials que van sorgir a partir de la seda xinesa en el s. II a. C, estenent-se pel continent asiàtic fins a arribar al Mediterrani occidental. Gràcies als musulmans la seda va arribar a la Comunitat Valenciana on el seu cultiu, la seua manufactura i la seua comercialització van adquirir gran notorietat internacional.

València és un referent entre les ciutats de les rutes occidentals de la seda per les seues múltiples vinculacions amb els corredors comercials d’este teixit, el qual va representar, des del s. XV al XIX, la indústria més potent de la ciutat de València, deixant com a llegat la Llotja de Mercaders, també coneguda com a Llotja de la Seda, i el Col·legi de l’Art Major – Museu de la Seda. En el segle XVIII València es convertix en el principal centre seder espanyol, especialment des que la producció de Toledo començara a decaure. És el segle d’or de la seda valenciana.

Més informació de l'esdeveniment

 https://www.cyberaltura.com/rcnv/045/index.php?cl=1022

Eixida: Real Club Nàutic de València

del09 d’octubre 2024
al13 d’octubre 2024
Tot el dia

0

Entidad organizadora
Real Club Nàutic de València
Categories de l'esdeveniment
Esdeveniments Grans Esdeveniments Vela