Notes de premsa

València Capitalitat Verda Europea acull la quarta edició de ‘Fes Esport del Planeta’

 • , ,

La FDM promou la celebració del ‘Ploging Tour’ en el que han participat més de 23.500 esportistes i empreses que han recuperat més de 59.000 quilos de residus a la natura

València acull el proper 5 d’octubre, i per quart any consecutiu, el Nationale-Nederlanden Plogging Tour, una gira pionera a Europa que combina exercici a l’aire lliure i esport amb la consciència ambiental, la promoció de la cultura regenerativa i d’un estil de vida actiu i saludable entre la societat. El reconeixement de València com a Capital Verda Europea 2024 afegeix un valor especial a esta quarta edició del Plogging Tour València, una activitat que ressalta l’esperit esportiu i el compromís ambiental i social de la ciutat.

El Parc del Túria serà el punt de trobada de dissabte 5 d’octubre. A les 9:00 els participants poden recollir al Pont 9 d’octubre el dorsal i el kit de participant, que inclou eco bidó, polsera, guants i bossa. A partir del protocol·lari tall de cinta, es podrà realitzar un dels diferents recorreguts adaptats a totes les edats i condicions físiques: 2’5 km, 6’5 km o 11 quilòmetres.

València Capitalitat Verda Europea acull la quarta edició de  ‘Fes Esport del Planeta'

València Capitalitat Verda Europea acull la quarta edició de ‘Fes Esport del Planeta’

A més, serà possible participar durant el matí en un complet programa d’activitats paral·leles al Plogging Campus, que inclou exhibicions esportives, masterclass, tallers i jocs per als més petits.

Tres circuits per València per a #FesEsportPlePlaneta

El Nationale-Nederlanden Plogging Tour, amb el lema #FesEsportPelPlaneta ha dissenyat tres circuits, tots amb inici i final al Pont 9 d’octubre, que recorren la ciutat.

La modalitat Famílies Multiaventura està dissenyada per participar amb els més menuts en família, amb companys del col·legi i amics. Inclou activitats esportives adaptades, tallers, gimcana i jocs. Els participants podran explorar un circuit Plogging dirigit per monitors esportius de menys de 3 quilòmetres pel Parc del Túria, en què poden participar també persones amb necessitats especials.

La FDM promou la celebració del ‘Ploging Tour’

La FDM promou la celebració del ‘Ploging Tour’

La Carrera Popular 6,5K de format no competitiu està dissenyada per a tots aquells participants que vulguen anar corrent, trotant o caminant al costat de l’equip esportiu del Plogging Tour al llarg de 6,5 quilòmetres. El circuit és circular i discorre pels voltants del Parc del Túria fins a la zona d’horta, amb diferents estacionaments durant la ruta per fer activitat física.

Plogging Pro 11K és la modalitat pensada per a aquells participants més en forma i exigents. Discorre al llarg d’un circuit circular d’11 quilòmetres, que també és una oportunitat per transitar per llocs que habitualment no formen part de cap cursa, com és la zona de l’horta de València.

Les inscripcions estan disponibles a la web Plogging Tour i tenen un cost de 5€ per a adults i 1€ per als xiquets. El 100% es destina a donar suport a fins socials a través del Banc d’Aliments de València i l’Associació DalecandELA.

Ja han participat més de 23.500 esportistes i empreses que han recuperat més de 59.000 quilos de residus a la natura

Ja han participat més de 23.500 esportistes i empreses que han recuperat més de 59.000 quilos de residus a la natura

València Capital Verda Europea 2024 i el Nationale-Nederlanden Plogging Tour, promouen valors de sostenibilitat i respecte al medi ambient en tots els aspectes de la vida urbana. Esta sinergia reforça el compromís de la ciutat amb la comunitat #HazDeportePorElPlaneta i amb un desenvolupament més verd i resilient, un testimoni del progrés de València cap a un futur més sostenible, integrant esforços culturals i ecològics per al benefici de tots els seus ciutadans.

En este context, la iniciativa Plogging Tour, promoguda per Eleven i la Fundació Blue Life, juntament amb l’asseguradora Nationale-Nederlanden que, com a patrocinadora principal, ratifica el compromís amb el benestar de les persones i la cura del planeta, és un espai únic on empreses, entitats i ciutadans es troben amb un objectiu comú i que té l’esport, l’activitat física i la sostenibilitat com a fil conductor de l’experiència.