Notes de premsa

La ‘Volta a Peu de les Falles’ posa el punt final al Circuit de Carreres Populars de València

 • , ,

La 14a Volta a Peu de les Falles se celebra el pròxim 06 d’octubre i tanca la 19a edició del Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València 2024 amb un traçat de 5.000 metres

El diumenge 06 d’octubre es posa el fermall final a la 19a edició del Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València amb la celebració de la XIV Volta a Peu de les Falles, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal en col·laboració amb Junta Central Fallera.

El recorregut de l’última carrera del circuit és de 5.000 metres i l’eixida tindrà lloc a les 09.00 hores des del carrer Marqués de Sotelo, adreça carrer de Xàtiva i continuarà per Guillem de Castro, Blanqueria, Conde de Trénor, Pintor López, plaça de Tetuan, Ciutadella, carrer del Justícia, Porta de la Mar, General Palanca, General Tovar, carrer de la Pau, carrer de Sant Vicent Màrtir i plaça de l’Ajuntament.

La ‘Volta a Peu de les Falles’ posa el punt final al Circuit de Carreres Populars de València

La ‘Volta a Peu de les Falles’ posa el punt final al Circuit de Carreres Populars de València

Com en la resta de proves del Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València i, perquè tothom puga gaudir d’este esdeveniment esportiu, la prova comptarà amb la modalitat ‘Al teu ritme’, enfocada a tots els públics i nivells, i on es podrà gaudir del recorregut d’una manera més pausada. Esta modalitat és no competitiva i inclourà també a aquells participants que practiquen la marxa nòrdica.

Finalment, i amb l’objectiu que els menors de 14 anys també gaudisquen d’esta mena d’esdeveniments esportius i puguen, amb el pas dels anys, incorporar-se a les carreres del Circuit, se celebraran carreres de diferents distàncies en funció de les edats i tindran lloc en les dàrsenes de la zona d’arribada de la carrera, situades en la plaça de l’Ajuntament de València.

La 14a Volta a Peu de les Falles se celebra el pròxim 06 d'octubre

La 14a Volta a Peu de les Falles se celebra el pròxim 06 d’octubre

Per ser la carrera de les Falles de la ciutat, s’atorgarà trofeus i premis per Junta Central Fallera. Estos guardons seran per a els/as 3 primers/as classificats/as fallers/as de la categoria absoluta; trofeu al millor equip faller femení i trofeu al millor equip faller masculí. La classificació de la carrera en el trofeu de falles no es donarà en finalitzar la carrera, sinó que es publicarà en la web de la Junta Central Fallera (www.fallas.com). El lliurament dels trofeus es realitzarà en la tradicional Gala de l’Esport que es realitza en la primera setmana de març de 2025.

La retirada de dorsals es realitzarà a la botiga d’Intersport Ademuz, situada al Parc Comercial Ademuz, el divendres 04 d’octubre de 17.00 a 20.30 hores de la nit o bé el dissabte 05 d’octubre, de 10.00 hores del matí a 20.30 hores de la vesprada. Els participants també podran arreplegar el dorsal el mateix dia de la carrera noranta minuts abans de l’inici de la prova amb la presentació del DNI o còpia de la inscripció.

La ‘Volta a Peu de les Falles’ tanca la 19a edició del Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València 2024 amb un traçat de 5.000 metres

La ‘Volta a Peu de les Falles’ tanca la 19a edició del Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València 2024 amb un traçat de 5.000 metres

La carrera comptarà amb un servici de vestuari i aparcament de bicicletes situat enfront de la façana de l’Ajuntament.

Amb la celebració de la 14a Volta a Peu de les Falles, el Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València 2024 s’acomiada fins a principis del pròxim any 2025.

Afeccions en el transport

L’inici de la carrera tindrà lloc en l’avinguda del Marqués de Sotelo, amb el que la via romandrà tallada des de les 06.00 hores per al muntatge de l’eixida. Mentre dure la carrera, el trànsit del carrer de Bailén es desviarà pel carrer de Pelayo, el de Quevedo pel pas inferior de Guillem de Castro-Àngel Guimerà i el de la Petxina es desviarà cap al pont de les Arts i no podrà seguir per la marginal dreta de l’antic llit del riu Túria. S’habilitarà, a més, un carril per al trànsit residual de la zona centre en el tram de Blanqueria, des del carrer de Pare d’Òrfens fins a la plaça de Tetuan.

Amb motiu de la celebració de la Volta a Peu de les Falles, l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha planificat noves rutes, entre les 9.30 i les 13.30 hores, per a aproximar a les persones usuàries el màxim possible al seu destí. La ciutadania pot utilitzar les línies 6, 8, 9, 14, 19, 32, 35, 70, 71, 72 i 81 per a arribar als voltants de la plaça de l’Ajuntament. Tota la informació podrà consultar-se en la secció “Última Hora” de la web de l’EMT, en l’app i en xarxes socials.