Notes de premsa

València vibra amb el millor skateboarding nacional amb la disputa de les Iberdrola Skate Sèries

 • , ,

La tercera parada d’esta competició nacional va reunir este cap de setmana a centenars d’aficionats al skateboarding en els voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències

Este cap de setmana, València es va convertir en el centre del skateboarding, acollint la tercera parada de les Iberdrola Skate Sèries. Des del divendres 11 fins al diumenge 13 d’octubre, el skatepark de la Ciutat de les Arts i les Ciències va ser l’escenari d’una intensa competició que va reunir més de 100 skaters, entre ells diverses figures de renom internacional. Les Iberdrola Skate Sèries, que compten amb el suport d’Iberdrola, el Consell Superior d’Esports, la Fundació Trinidad Alfonso a través del programa de suport a competicions PAC_CV i el Comité Olímpic Espanyol (COE), de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València van atraure tant a talents emergents com a skaters ja consagrats del panorama espanyol.

Natalia Muñoz es corona en la final femenina

En la categoria femenina, Natalia Muñoz va ser la gran estrela del cap de setmana, destacant en totes les seues rondes i aconseguint la primera posició en la final de Street. La seua capacitat per a adaptar-se als diferents mòduls del skatepark, combinada amb una precisió tècnica impecable, li va permetre assegurar-se la victòria en el seu primer passe per les Iberdrola Skate Sèries. Muñoz es va enfrontar a una dura competència, entre la qual van destacar altres espanyoles com Daniela Terol, la seua companya d’equip nacional enguany en les Olimpíades de Paris 2024.

València vibra amb el millor skateboarding nacional amb la disputa de les Iberdrola Skate Sèries

València vibra amb el millor skateboarding nacional amb la disputa de les Iberdrola Skate Sèries

Durant la final, Natalia Muñoz va aconseguir una puntuació destacada de 65,37, executant trucs com el frontside feeble grind sobre un dels mòduls més complicats del skatepark. La seua consistència li va atorgar l’avantatge sobre Daniela Terol Méndez, qui va quedar en segona posició amb 55,30. En tercer lloc, la portuguesa Carmo Gautier va impressionar amb la seua habilitat en els quarter pipes, tancant el podi femení amb una puntuació sòlida de 49,67.

Entre les espanyoles, Valentina Plans Neira va finalitzar en quarta posició després d’una actuació que va combinar tècnica i creativitat. Ivet Terol Méndez, qui havia mostrat gran promesa durant les rondes preliminars, va acabar en quint lloc, seguida per Valentina Krauel, l’eslovaca Laura Zackova i Afrika Criat, els qui també van demostrar un alt nivell en la competició.

Richard Tury: Campió imparable en la final masculina

En la categoria masculina, l’eslovac Richard Tury es va consagrar campió després d’una final plena d’adrenalina i trucs d’alt risc. Malgrat la presència de diversos skaters espanyols en la competició, com Nacho Lima, Adrian Moreno i Gabriel Ferrero Spencer, Tury es va mostrar imparable durant tota la jornada. El skater, que va arribar a València després de destacar en els World Skate Games de Roma i els Jocs Olímpics de París 2024, es va consolidar com el millor després d’una actuació impecable.

Este cap de setmana, València es va convertir en el centre del skateboarding, acollint la tercera parada de les Iberdrola Skate Sèries

Este cap de setmana, València es va convertir en el centre del skateboarding, acollint la tercera parada de les Iberdrola Skate Sèries

Tury va dominar la final amb trucs precisos i arriscats, incloent-hi un heelflip backside bluntslide en el rail central i un varial heelflip backside boardslide enla barana gran de la pista, imposant-se amb un 82,73. Amb estos trucs, es va assegurar la primera posició amb una puntuació contundent. No obstant això, Beau Brunclair, qui va quedar en segon lloc, va impressionar amb el seu estil fluid, realitzant una ronda perfecta, acabant amb un kickflip backside tail slide impecable, donant-li una puntuació de 74,53.

En tercer lloc, l’espanyol Nacho Lima, defensor del títol aconseguit en la parada anterior a Badalona, no va decebre. Encara que no va aconseguir repetir la seua victòria, Lima es va quedar amb el tercer lloc després d’una actuació sòlida puntuada amb 67,20. Adrian Moreno Salas i Gabriel Ferrero Spencer, tots dos espanyols, van acabar en quarta i quinta posició, demostrant l’excel·lent nivell del skateboarding masculí a Espanya.

El jove talent belga Noah De Jaeger, de tan sols 15 anys, va impressionar en quedar en sexta posició, mentres que Luis Cabarcos, un altre dels espanyols que ha sigut una de les revelacions del circuit, va finalitzar sèptim. El neerlandés Tijmen Overbeek va tancar el podi masculí amb l’octau lloc.

Este fin de semana, Valencia se convirtió en el centro del skateboarding, acogiendo la tercera parada de las Iberdrola Skate Series

Este fin de semana, Valencia se convirtió en el centro del skateboarding, acogiendo la tercera parada de las Iberdrola Skate Series

Un ambient electritzant i una retransmissió en directe sense igual

L’ambient en el skatepark de València va ser immillorable, amb una gran afluència de públic de quasi 10.000 persones que es va acostar per a gaudir de l’esdeveniment de manera gratuïta. Les graderies van estar plenes durant tot el cap de setmana, mentres els assistents gaudien dels trucs d’alt nivell dels riders. A més, la retransmissió en directe a través dels canals de YouTube i Twitch d’Urban Roosters va permetre que milers d’espectadors pogueren seguir la competició des de les seues llars, convertint les Iberdrola Skate Sèries en un esdeveniment accessible per a tots els amants del skateboarding.

Amb la finalització de la tercera parada a València, les Iberdrola Skate Sèries han demostrat, una vegada més, per què són un dels esdeveniments més esperats en el calendari esportiu d’Espanya. Els skaters espanyols han elevat el nivell de la competició, demostrant que el futur del skateboarding al país està en molt bones mans. Les expectatives per a les pròximes parades del circuit són encara més altes, i València ha sigut l’escenari de grans moments que marcaran la història del skateboarding nacional i internacional.