Quasi 150 persones en risc d’exclusió social accedeixen a l’esport gràcies a l’Abonament Esport Social
Es tracta d’una de les grans línies incloses dins del pla d’ajuda “Esport Solidari” de la Fundació Esportiva Municipal
L’Abonament Esport Social, inclòs en el pla d’ajuda “Esport Solidari” de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, ha beneficiat ja a 147 persones des que es va posar en marxa al començament d’any. Aquest abonament busca garantir la pràctica esportiva a tota la ciutadania, inclosos els col·lectius més vulnerables, com per exemple famílies en risc d’exclusió social, desocupats o dones víctimes de violència de gènere.
Referent a això, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, s’ha mostrat la seua “satisfacció per l’excel·lent acolliment que està tenint aquesta iniciativa de Esport Solidari que ha permés que, quasi 150 persones de la nostra ciutat que no tenen accés a la possibilitat de la pràctica esportiva per situacions soci econòmiques adverses, hagen pogut trencar aqueixa barrera. Es tracta, sens dubte, d’una gran notícia per a la nostra ciutat, el seu esport i el benestar social dels nostres ciutadans i ciutadanes. La campanya i les ajudes continuen obertes perquè puguen continuar beneficiant-se de les mateixes qualsevol persona que ho necessite a través de la web”.
L’expedició de l’Abonament Esport Social per a persones en situació de vulnerabilitat econòmica i social s’aplica en les instal·lacions esportives gestionades directament per la Fundació Esportiva Municipal i pot sol·licitar-se directament en les següents instal·lacions: Poliesportiu Natzaret, Pavelló Font de Sant Lluís, Poliesportiu El Carmen, Palau Velodròm Lluis Puig, Estadi del Túria, Poliesportiu Cabanyal-Canyamelar, Poliesportiu Benimaclet, Poliesportiu Malva-rosa, Pavelló Benicalap i Pavelló Fuensanta.
Es considerarà que pertany al col·lectiu especialment vulnerable tant la persona titular d’aquestes prestacions com els membres que componguen la unitat de convivència o unitat familiar fins al primer grau de consanguinitat o afinitat.
Per a justificar la situació de vulnerabilitat econòmica i/o social i, en conseqüència, la pertinença al ‘col·lectiu especialment vulnerable’, la persona interessada haurà de presentar una còpia del seu empadronament o justificant de residència efectiva com una còpia de la factura d’algun subministrament al seu nom, fotocòpia de contracte de lloguer, fotocòpia de SIP en centre de salut de la ciutat o justificant d’escolarització dels seus fills/as en un col·legi situat a la ciutat de València.
L’Abonament Esport Social permetrà gaudir de l’ús de les instal·lacions esportives per a la pràctica esportiva per lliure a les sales de musculació, bany lliure i l’ús de la pista d’atletisme i tindrà els mateixos avantatges i condicions que l’abonament deporte mensual o anual i podrà utilitzar-se durant l’horari d’obertura de la instal·lació de dilluns a diumenge.
L’usuari/a tindrà la possibilitat de realitzar una sola activitat sense cap cost, en els cursos organitzats per la Fundació Esportiva Municipal. En la resta de cursos, en el lloguer de les pistes de tennis, pàdel, frontó i esquaix, s’aplicarà la tarifa reduïda.