Prop de 15.000 menors es beneficiaran de l’ajuda a l’esport escolar de València
La Fundació Esportiva aprova el Pla Estratègic de subvencions amb un increment del 5% anual, arribant fins als 820.000 euros en 2025
La Fundació Esportiva Municipal ha aprovat hui per unanimitat de tots els grups polítics en el seu Consell Rector el nou Pla Estratègic de Subvencions per al període 2023-2025 que contempla l’ajuda directa a l’esport escolar de la ciutat de 750.000 euros durant el primer any, incrementant-se la dotació un 5% anual fins a arribar als 820.000 euros.
El pla estratègic de subvencions de l’organisme autònom municipal es concep per a dotar econòmicament durant els anys 2023, 2024 i 2025 el pla de l’esport en edat escolar de la Fundació Esportiva Municipal, que es compon del programa d’Escoles Esportives i dels Jocs Esportius Municipals.
Tots dos programes sumen al voltant de 15.000 menors, ja que les Escoles Esportives compten este curs amb 5.865 xiquetes i xiquets, mentre que es s’espera que els Jocs Esportius freguen els 10.000 quan es tanque el període d’inscripció.
Al final del Consell Rector, el president de la Fundació Esportiva Municipal i regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha mostrat la seua satisfacció ja que “amb l’acord, reforcem de manera directa a l’esport escolar de la ciutat, el que és absolutament estratègic per a nosaltres. Al voltant de 15.000 menors veuran garantida la seua activitat esportiva, especialment tots aquells en risc d’exclusió social, uns 2.600 xiquetes i xiquets, als qui se’ls bonifica totalment o parcialment l’activitat”.
Les Escoles Esportives i els Jocs Esportius estan organitzats per les Federacions i associacions esportives en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València. L’oferta esportiva, que supera les 25 modalitats esportives, abasta les edats dels 4 als 18 anys, és a dir, aconseguix tota l’etapa d’escolarització obligatòria, ampliant esta etapa dos anys per dalt i dos per baix.
Les activitats són de caràcter voluntari i els seus objectius han de ser complementaris als de l’assignatura d’educació física. Es configuren a través d’un itinerari esportiu i educatiu en coherència amb els cicles educatius, adaptant a cada etapa o cicle educatiu, a cada edat, un tipus d’activitat o Escola Esportiva en col·laboració amb els propis centres.
Les Escoles Esportives són organitzades en els centres escolars (Infantil, Primària i/o Secundària) en les pròpies instal·lacions del centre escolar i en les instal·lacions esportives municipals, promogudes per les pròpies entitats col·laboradores i tenen lloc en horari no lectiu i en dies laborables.