El 24é Mitja Marató València buscarà el rècord de la prova, de participació i en solidaritat
La 24a edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzat per la SD Correcaminos, partix com una de les més ambiciosa en el seu quasi quart de segle d’història. L’objectiu és continuar derrocant barreres fins a convertir-se, sense cap dubte, en la prova de referència tant per al corredor popular com per al públic i els atletes d’elit. Esta edició sorgix amb l’objectiu marcat de convertir-se, en categoria masculina, en la més ràpida en sòl espanyol, mentres que, en categoria femenina, tornar a millorar el rècord del circuit.
Per a superar eixos registres esportius, l’organització de la Mitja Marató ha reunit un gran cartell d’atletes d’elit, encapçalament per Patrick Makau en hòmens i Joyce Chepkirui en dones. L’objectiu no és un altre que, en categoria masculina, assaltar l’inamovible registre en sòl espanyol que atresora Samuel Wanjiru (59:26”) des de 2008 en La Mitja de Granollers. Un registre que ja s’ha fregat en els últims anys, permetent que la prova valenciana estiga entre les 10 més ràpides del món en 2012 i 2013.
La presència d’estos brillants atletes d’elit ajudarà a fer que els populars tinguen un ritme de carrera més exigent. No sols és compartir carrera amb alguns dels millors atletes del moment, és important poder tindre un ritme de carrera molt alt amb el que poder batre registres que els atletes populars no podrien somiar en altres carreres. Este missatge ha calat en els runners que han tornat a triar València com el seu destí, amb un total de 10.400 inscrits, dels quals, un 17,25% són dones.
La xifra de dones inscrites torna a créixer després del 13% aconseguit l’any anterior. De la mateixa manera, cal destacar l’augment del cens internacional. En l’edició de 2014, 41 nacionalitats distintes s’ajuntaran en el gran grup que recorrerà els carrers de València per a un total d’un 7,25% d’inscrits, superant el 3,25% de l’any anterior i demostrant la projecció internacional de l’esdeveniment.
Rècord ‘Guiness’ en solidaritat
Però la Mitja Marató València Trinidad Alfonso no és només registres esportius. És molt més. Tots els corredors que creuen la línia de meta sumaran un euro al comptador comú que anirà destinat a l’entitat benèfica associada a la prova. En esta ocasió serà per a l’Associació Espanyola Contra el Càncer la destinatària de la transformació de l’esforç d’eixos milers de corredors en forma de diners.
Enguany, a més, la Mitja Marató València Trinidad Alfonso vol fer un nou esforç, aconseguint que la prova aconseguisca el rècord Guinness a la major aportació solidària per cada corredor arribat a meta. Per a donar-li colorit a la dita acció, es va a promoure que tots els participants córreguen amb uns cordons de color rosa que s’entregaran en la bossa del corredor. L’objectiu no és un altre que fer visible l’esforç de tots els corredors que completen els més de 21 quilòmetres, en un dia, a més, especial, ja que coincidix amb el Dia Internacional contra el càncer de mama.
El mode en què els integrants de la AECC agraïxen eixa ajuda, es veu reflectit en el Quilòmetre de l’Esforç Solidari. Al llarg dels últims 1.000 metres es pintaran en el sòl missatges d’ànim i agraïment creats pels integrants de AECC, que a més encoratjaran als corredors regalant-los l’última dosi de força per a aconseguir creuar la línia de meta.
Una camiseta solidària amb el suport de l’esport valencià
Per a l’edició d’enguany, l’empresa valenciana Luanvi, amb més de 25 anys d’experiència en el món de l’esport, ha sigut l’encarregada de realitzar el seu nou disseny. Utilitzant l’última tecnologia en el sector tèxtil esportiu s’ha dissenyat una camiseta, carta de presentació de la carrera, amb el color rosa, en el cas de les dones, afegit a una imatge innovadora.
Amb este color es vol fer un homenatge a les milers de dones que han passat per la dura malaltia del càncer de mama i que amb el seu exemple volen demostrar a les altres que es pot passar. Tot això en el Dia Mundial contra el Càncer de Mama.
També, amb la camiseta com principal emblema s’ha creat un vídeo commemoratiu. En ell, destacats esportistes de la Comunitat Valenciana del València, Llevant, Vila-real, València basket, així com esportistes del Projecte FER com Anna Sanchis, Ricardo Ten, entre altres, es posen la camiseta i “llancen” el seu repte solidari per a finalitzar la carrera. Una bonica iniciativa que serà difosa per les Xarxes Socials de l’esdeveniment i que pots veure en el vídeo següent:
Premiem l’esforç que es pot reciclar
Finalment, al llarg de tot el recorregut, com ja ha vingut fent la Fundació Trinidad Alfonso en les últimes dos edicions, els corredors disposaran d’unes zones de reciclatge anomenades “Recicla el teu Esforç”, col·locades en les proximitats dels punts d’avituallament, per a intentar ser un poc més responsables i reciclar les botelletes de plàstic i els complements alimentaris llançant-los dins dels contenidors i no al sòl. Esta iniciativa comptarà en esta edició amb una important novetat. Els contenidors que es disposaran després de cada punt d’avituallament tindran uns altaveus pels quals s’escoltarà música, que servirà d’animació als propis participants en la prova. A més, seran els propis corredors el que podran triar quina música sonarà omplint un fullet que s’entregarà en la Fira del Corredor.