Notes de premsa

L’esport valencià es reuneix a La Petxina per a entregar els Premis al Mèrit Esportiu 2020

 • , ,

S’ha rendit un homenatge a l’esport popular i la seua capacitat de sobreposar-se a la Covid19

 

El món de l’esport valencià ha tornat a reunir-se després d’algun temps per a premiar als principals esportistes, clubs, federacions i altres entitats que majors mèrits van contraure durant l’any passat 2020. L’edició XXI dels Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València s’ha portat a terme en la vesprada de hui dilluns en la sala d’actes del Complex Esportiu Cultural La Petxina amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, i el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, entre altres.

Els guardons, amb més de dues dècades d’història, premien els millors resultats esportius reeixits durant l’any precedent, en aquest cas, el 2020. Així mateix, també reconeixen la labor en favor de l’esport d’entitats o mitjans de comunicació.

 

Durant el seu discurs, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha incidit en “la força de l’esport valencià, capaç de sobreposar-se davant qualsevol situació” destacant “la capacitat de treball, sacrifici i solidaritat que ha quedat de nou palesa tornant a posar en marxa una ciutat a través de l’esport”. La responsable de l’esport municipal ha continuat apuntant que “afortunadament, a poc a poc i amb molta cautela, el nostre esport ha anat recuperant el pols vibrant i alegre que sempre ha tingut. No hem de relaxar-nos, però sí que hem de continuar treballant, traient el millor dels valors esportius, per a retornar el nostre esport i les nostres vides a la normalitat que tant anhelem”, ha destacat Bernabé.

Al llarg de la gala, a més, s’ha retut homenatge a l’esport popular, un dels més castigats durant 2020 per l’arribada de la pandèmia de la Covid19. També s’ha volgut realitzar una menció especial de reconeixement a la labor realitzada per la candidatura dels Gay Games, que ha aconseguit que la nostra ciutat siga seu, en 2026, d’aquest esdeveniment esportiu i social.

 

L’esdeveniment, que ha pogut seguir-se en streaming a través del canal de Youtube de la FDM, ha sigut presentat per la periodista Carmen Bort i ha comptat també amb actuacions de fit kid i hip hop a càrrec del club Illusion.

Esport d’alt nivell

Quant als premis dels esportistes d’alt nivell, el guardó a l’esportista més destacat ha sigut en aquesta edició per a Yulen Pereira, esportista del club Sala d’Armes València. En categoria femenina, la guanyadora ha sigut Ana Belén Delgado, del Valencia Club de Halterofilia. Respecte als esportistes amb discapacitat, el jurat ha triat als atletes Rubén Aldas i Beatriz Silvestre.

En la categoria del club o equip esportiu més destacat, el Club Beisbol Astros s’ha proclamat vencedor. Quant al fet esportiu o millor resultat a nivell internacional, s’ha decidit premiar al Valencia Basket per l’organització de la fase final de la Lliga ACB. Finalment, el reconeixement a la trajectòria esportiva més destacada ha sigut per a Vicente Furió, un dels màxims exponents del waterpolo valencià.

 

Esport escolar

L’esport escolar també és protagonista dels Premis i Marco Bencomo, gimnasta del Club Antares, ha rebut el Premi a l’Esportista en Edat Escolar més destacat; i Irene Ros, del Club de Gimnàstica Gymval, a l’Esportista en Edat Escolar més destacada. Cal dir també que, en categoria masculina, Miguel Guzmán (Club de Triatló Huracán) ha rebut la menció de plata. A més, Sergio Munuera (València Club de Halterofilia) ha obtingut la menció de bronze. En categoria femenina, la menció de plata ha sigut per a la també esportista del València Club de Halterofilia, Lucía Sánchez.

Dins del mateix àmbit, la i l’esportista amb discapacitat més destacats han sigut Pedro Suárez i Nuria Pascual. D’altra banda, el València Club d’Atletisme ha aconseguit el guardó al Club en Edat Escolar més destacat, categoria que també ha atorgat una menció de plata al Club de Bàsquet Petraher i una de bronze a SD Correcaminos. Finalment, el Club Waterpolo Túria ha rebut el premi a l’Entitat que més ha donat suport a l’Esport en Edat escolar.

En aquesta edició, els Premis al Mèrit Esportiu no han pogut premiar a l’esport popular, tenint en compte que aquest va ser pràcticament inexistent durant 2020. Únicament s’ha guardonat a la Junta Central Fallera, com a Col·lectiu que més ha donat suport a l’esport popular, per fomentar l’esport base entre les valencianes i els valencians des de fa més de 30 anys.

 

Voluntariat esportiu

Dins d’aquesta categoria, María Jesús Blasco i Francisco Javier Lacomba s’han alçat amb el premi a la voluntària i el voluntari més destacat, respectivament. València Triatló ha sigut premiat com l’entitat que més ha donat suport al moviment del voluntariat.

Els Premis al Mèrit Esportiu guardonen, a més, a aquells mitjans de comunicació i periodistes que difonen la realitat esportiva de la ciutat de València. En aquest cas, els premis han anat a parar al programa radiofònic Aros Deportivos, de Plaza Radio, i al projecte de Museu Virtual del Levante UD.

A més, en aquesta edició també s’ha premiat a l’entitat no esportiva que més ha promogut l’esport. Segons el veredicte del jurat, la delegació valenciana de l’Associació d’Empresaris de Centres Esportius de la Comunitat Valenciana (AEVCD) obté el reconeixement. D’altra banda, el Valencia Basket i el UD Marítimo Cabañal també han rebut un guardó, per promoure la igualtat de gènere en l’esport.

 

Homenatge a Ricardo Ten, Premi Amorós al Mèrit Esportiu

Finalment, el Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València ha sigut atorgat a l’esportista Ricardo Ten, per la seua trajectòria esportiva i després d’una vida dedicada a l’esport, pel seu afany de superació i per haver sigut el banderer paralímpic de la delegació espanyola a Tòquio.