El València European Skate Open (VESO) arranca aquest cap de setmana amb competicions europees de skate, roller i scooter
L’esdeveniment comptarà amb la presència de grans estreles del skate com Bruno Senra, Richard Tury o Ivan Monteiro
Competicions, tallers, classes i concerts són només algunes de les activitats que podran gaudir-se en la primera edició del festival Valencia European Skate Open (VESO), que convertirà a València en la capital de l’skate. L’esdeveniment, que se celebrarà entre el 5 i el 7 de novembre en La Marina Sud, reunirà patinadors i patinadores internacionals com Bruno Serna, Mauro Iglesias o Richard Tury, en categoria masculina, i Lore Bruggeman, Cote Rojas o Virginia Fortes, en la femenina.
Amb sold out per a la jornada del dissabte i a punt d’esgotar la resta de les entrades, VESO 2021 serà la primera parada del Roller Experience 360, circuit de la Real Federació Espanyola de Patinatge (RFEP). El Roller Experience 360 és una iniciativa per a continuar impulsant el creixement d’esports urbans, com són el roller freestyle, l’skateboarding i l’scooter, i recorrerá diverses ciutats espanyoles en 2022.
Campionats d’Europa i Espanya
En el marc del Valencia European Skate Open, la Marina Sud serà escenari dels campionats nacionals i europeus tant de roller reestyle com d’scooter, en les modalitats park i street. No obstant això, el plat fort del festival serà l’Open Internacional de Skateboarding, en la modalitat street, que comptarà amb algunes de les figures més reconegudes d’aquest esport.
D’aquesta manera, els amants d’aquests esports urbans podran gaudir a València, per primera vegada, d’un certamen referent, que comptarà amb patinadors i patinadores de més de deu països diferents com l’Argentina, Anglaterra o el Brasil.
Entre ells, cal destacar també a Lucas Amador, un dels dos representants valencians en el campionat de skateboarding de VESO, que ha competit a nivell internacional a França, Portugal i Alemanya, o a Javier Fioretto, una de les joves promeses valencianes de cara als Jocs Olímpics de París 2024.
Per a dur a terme el festival, s’han habilitat unes instal·lacions especials adaptades a la normativa que exigeix la Federació Internacional de Patinatge. A més, aquest espai comptarà amb les mateixes prestacions que la pista dels pròxims JJOO de París 2024.
Un programa replet d’activitats
Amb activitats per a tota la família, durant l’esdeveniment els assistents podran gaudir gratuïtament de tallers i classes d’iniciació i nivell mitjà de Roller Freestyle, Scooter Freestyle, Pump Your Surf o Skateboarding. També d’esports aquàtics com el Paddle Surf, SupYoga o Windsurf, a més d’una xarrada i una exhibició de l’skater invident Marcelo Lusardi.
A més, s’ha preparat un espai per a les més xicotetes i els més xicotets, amb activitats recomanades per a xiquetes i xiquets de 3 a 8 anys. Hi haurà tallers de fabricació d’adhesius i de grafiti, personalització de genolleres i colzeres i pintacares. D’altra banda, l’esdeveniment també inclourà una zona de restauració amb foodtrucks, una zona market i música en directe amb actuacions de diversos grups musicals i DJ’s.
Aposta pels esports urbans
La Fundació Esportiva Municipal (FDM) de València col·labora en l’organització del VESO 2021, com a part del seu suport al desenvolupament dels esports urbans i la promoció de la pràctica d’activitat física i esportiva entre les i els més joves.
En aquest sentit, l’FDM, en el seu pla de remodelació i modernització de les Instal·lacions Esportives Elementals (IDES), ha tingut en compte l’ampliació de l’oferta esportiva d’ús lliure i introduirà pistes de pumptrack o zones per a la pràctica de l’slackline, el bikepolo, la cal·listènia o l’skate.
A més, València ja compta amb instal·lacions per a la pràctica de skate, roller freestyle o scooter, com són les del Poliesportiu Beteró-Verge del Carme, amb un dels millors skateparks de la ciutat. Aquest skatepark està obert per a ús lliure –per un preu de 3,60€– prèvia reserva des de l’app mòbil, web o presencial en el poliesportiu.