Fuensanta acull el VI Màster Nacional Absolut de bàdminton “Ciutat de València”
En el torneig, últim puntuable per al rànquing nacional, es donaran cita 100 jugadors de categoria absoluta entre els quals destaquen els set millors d’Espanya
El Pavelló Fuensanta de València acollirà aquest cap de setmana 100 jugadors de categoria absoluta de més de 20 clubs que competiran en el VI Màster Nacional Absolut de Bàdminton “Ciutat de València”, la qual cosa li converteix en el campionat amb més afluència d’Espanya.
A la cita acudeix el millor planter de jugadors a nivell nacional, ja que es tracta de l’última prova puntuable per al rànquing nacional. A més, diversos jugadors que competiran aquest dissabte i diumenge es juguen els punts necessaris per a competir en el pròxim Campionat d’Espanya.
Aquest VI Màster Nacional ha sigut catalogat per la Federació Espanyola de Bàdminton en la categoria set estreles i la màxima puntuació està fixada en huit, la qual cosa posa en relleu la seua importància.
Així mateix, està organitzat per la Federació Espanyola, la Federació de la Comunitat Valenciana i el Club Bàdminton Drop València, amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, que cedeix el Pavelló Fuensanta per a la seua celebració per ser una de les millors instal·lacions per a la pràctica d’aquest esport a nivell nacional.
D’altra banda, i a causa de les mesures derivades de la pandèmia, enguany la competició serà a porta tancada, sense públic, i únicament jugadors, tècnics, àrbitres i organització podran entrar en la instal·lació, en la qual hi haurà un estricte control d’accés mitjançant acreditació.
Àmplia representació
En aquest torneig estaran representades 13 comunitats autònomes com són Andalusia, Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Illes Balears, Madrid, Múrcia, Navarra i País Basc.
Entre els participants que participen en el VI Màster destaca Pablo Abián (IES La Orden), per ser el millor jugador espanyol de la història, nacional des de l’any 2006, 21 vegades campió d’Espanya en categoria absoluta, participant en els JJOO de Pequín, Londres, Riu i pròximament a Tòquio.
També destaca Antonio Iglesias (Athlos) com a número 2 del rànquing nacional; en individual femení Manuela Díaz (Arjonilla) número 2 del rànquing nacional i Nerea Ivorra (Beneixama) com a número 3 del rànquing nacional.
En dobles masculins cal destacar la parella Pablo Abián – Javier Abián (IES La Orden-Ibiza) número 1 del rànquing nacional, al costat d’Adrián Márquez i Víctor Martín (Colombino-IES La Orden) com a número 3 del rànquing nacional.
Per si això no fora suficient, en dobles femenins podrem gaudir de les dues millors parelles d’Espanya : Claudia Leal i Nerea Ivorra (Drop València-Beneixama) número 1 , juntament amb Nerea Díaz i Marta Molina (Donosti-Rinconada) com a número 2.
Finalment, en dobles mixtos també són presents les dues millors parelles del rànquing nacional que són Víctor Martin i Haidee Ojeda (IES La Orden) número 1 i José Molares i Elena Lorenzo (A Estrada-Paracuellos) com a número 2.
Retransmissió en streaming
El campionat serà retransmés en streaming pel canal de Youtube de la Federació Espanyola de Bàdminton (FESBA) al no poder assistir públic espectador, a causa de les mesures sanitàries aplicades per a la realització de l’esdeveniment.
Durant la jornada del dissabte, està previst que es disputen els encreuaments en cinc pistes simultànies, mentre que s’ha reservat el diumenge, de 10 a 12 hores per a la celebració de les finals. A les 12.30 hores s’entregaran els trofeus i 1.000 euros en premis.
Mesures COVID
El Sub-11 de Bàdminton , que al principi celebrava al mateix temps el Nacional Absolut, s’ha suspés per falta de jugadors d’aquesta edat derivades de les restriccions de la situació pandèmica actual. En aquest sentit, s’aplicaran tres protocols d’actuació davant la Covid-19 elaborats per la Federació Espanyola de Bàdminton, la Federació de Bàdminton Comunitat Valenciana, així com el propi del Pavelló Fuensanta. Aquests protocols han sigut supervisats i aprovats pel Consell Superior d’Esport.
Entre les mesures de seguretat i prevenció destaquen: celebració del torneig sense públic (només podran accedir al recinte jugadors, entrenadors, àrbitres i membres de l’organització), control de temperatura, gel i signatura de declaració responsable, entre altres.