La Fundació Esportiva Municipal aprova les bases de les autoritzacions demanials per a gestionar 24 instal·lacions esportives municipals
La nova fórmula de gestió per a regularitzar la situació en les instal·lacions esportives ha comptat amb el vot en contra del PSOE i l’abstenció de Compromís
El Consell Rector de la Fundació Esportiva Municipal ha aprovat les bases definitives de les autoritzacions demanials que ordenaran la gestió de 24 instal·lacions esportives municipals. Després d’anys d’incertesa per a les federacions, clubs i altres entitats gestores, l’Ajuntament dona llum verda a esta nova fórmula de gestió.
La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha anunciat: “Hui és un gran dia per a l’esport de la nostra ciutat, en el qual regularitzem una problemàtica heretada que feria de gravetat als nostres clubs i entitats esportives”.
L’aprovació de les bases de les autoritzacions demanials no ha comptat amb el suport dels grups de l’oposició, sinó amb el vot en contra del PSOE i l’abstenció de Compromís. “Queda evidenciat que no hi havia intenció de trobar una solució per a les 24 instal·lacions esportives municipals, ni per als clubs i federacions afectats”, ha lamentat l’edil.
Estes bases s’aproven després d’haver-les compartit amb el teixit associatiu de l’esport a València durant un període d’exposició pública i haver rebut 12 al·legacions. Amb esta aprovació, es complix el compromís adquirit per l’actual equip de Govern a l’inici del mandat. “Ens vam comprometre a solucionar la crisi dels convenis caducats durant el govern municipal anterior, que eren el 100% dels convenis existents, i hui avancem notablement gràcies a l’aprovació d’estes bases”, ha celebrat Rocío Gil.
Un total de 24 instal·lacions esportives implantaran este nou model. Entre elles es troben algunes com el Centre Municipal de Pilota Valenciana (Borbotó), el Pavelló de San Isidro, la Piscina Centre Social Trafalgar, així com el Poliesportiu de Nou Moles. Respecte a esta última instal·lació, els informes tècnics de la Fundació Esportiva Municipal indiquen que les característiques de la infraestructura fan necessària la participació activa de les federacions i clubs esportius, així com la seua inclusió en estes bases. “No podíem continuar demorant, com s’ha fet en els últims huit anys, la solució a estos espais esportius perquè el teixit associatiu de la nostra ciutat necessita una gestió a la seua altura”, ha declarat l’edil.
Una vegada aprovades hui les bases definitives, començarà el termini de presentació de projectes per part de les entitats esportives. Estes només podran presentar-se a gestionar una única instal·lació, i durant els pròxims mesos s’aniran resolent individualment, i de manera detallada, les autoritzacions demanials corresponents a cada instal·lació.
D’esta manera, s’espera que estiguen regularitzades després d’anys de caducitat dels convenis. “Hem treballat seguretat entre el teixit associatiu valencià i permetent als gestors d’estes instal·lacions oferir el millor servici possible a esportistes i ciutadans, així com preservar els equipaments en bon estat”.