La Fundació Esportiva Municipal acull un desdejuni informatiu sobre incentius fiscals al mecenatge esportiu
La jornada, organitzada per la Fundación Deporte Joven del Consell Superior d’Esports, ha donat a conéixer les eines de les quals poden disposar clubs, empreses i entitats esportives
Hui, dilluns 8 de novembre, la Fundació Esportiva Municipal de València (FDM) ha acollit una sessió informativa, dirigida a clubs, empreses i entitats esportives, sobre els incentius fiscals al mecenatge esportiu.
L’esdeveniment, en format de desdejuni informatiu, ha sigut organitzat per la Fundación Deporte Joven del Consell Superior d’Esports (CSD), en col·laboració amb l’FDM de València. A les 9.00 hores, després de l’obertura de portes, ha començat la jornada, l’objectiu principal de la qual era promoure el mecenatge esportiu entre el sector empresarial i involucrar a la resta d’entitats que formen part del teixit esportiu de la ciutat.
La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, ha obert l’acte i ha explicat que “València és una ciutat lligada a l’esport, en la qual tractem d’establir sinergies entre tots els actors que conformen l’ecosistema esportiu”. Bernabé ha destacat “la importància de donar suport a l’esport perquè amb això creixen els nostres clubs, però, sobretot, creix la nostra ciutat i també les nostres empreses”.
“La jornada de hui ha servit, a més, per a posar en comú experiències d’entitats com la Fundación Trinidad Alfonso o l’Asociación Deportes Olímpicos, i donar a conéixer tots els projectes que el CSD, a través de la Fundación Deporte Joven, posa a la disposició de les empreses que vulguen apostar per l’esport”, ha conclòs Pilar Bernabé.
Responsabilitat social corporativa i mecanismes fiscals
A continuació, el subdirector general de l’Institut de la Joventut (INJUVE), David Lafuente, ha realitzat una intervenció centrada en la responsabilitat social corporativa i l’esport. Lafuente ha exposat diversos exemples d’empreses valencianes i ha defensat que “les empreses espanyoles sempre han tingut molt present la responsabilitat social”.
Per la seua banda, el director general de la Fundación Deporte Joven del CSD, Félix Jordán de Urríes, ha sigut l’encarregat de donar a conéixer les eines habilitades pel Govern estatal en benefici de l’esport espanyol. En aquest sentit, Jordán de Urríes ha abordat els mecanismes fiscals –que la pròpia Fundación Deporte Joven gestiona– dels quals disposen aquelles empreses que donen suport a l’esport i ha mostrat programes com Universo Mujer o Apoyo al Deporte Base.
Finalment, l’acte ha conclòs amb una exposició d’experiències en l’àmbit del mecenatge esportiu, entre elles, la de la Fundación Trinidad Alfonso (FTA), exposada pel seu director, Juan Miguel Gómez; o la de l’Asociación Deporte Olímpico (ADO), que ha comentat José Antonio Fernández, director general de l’entitat. Finalment, Mateo Castellá, col·laborador en l’Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic ADB 2020 UII, ha tancat el torn d’intervencions amb una síntesi dels avantatges que poden obtindre les empreses que fan costat al sector esportiu.
.