Les piscines del Complex Esportiu Cultural Abastos i d’Aiora es reobriran l’1 de setembre
El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha anunciat la reobertura de les zones d’aigua de les instal·lacions del Complex Esportiu Cultural Abastos i de la Piscina Municipal d’Aiora després del seu tancament el passat 12 de març. El consistori ha arribat a un acord amb l’empresa concessionària, Supera, perquè es reprenga el servei el 1 de setembre, després que es realitzen les obres de recondicionament i les instal·lacions estiguen en òptimes condicions després de quatre mesos tancades.
“La reobertura de les piscines d’Abastos i Aiora serà una realitat a partir del pròxim mes de setembre gràcies a la voluntat tant de l’Ajuntament de València i de la Fundació Esportiva Municipal com de l’empresa gestora de tots dos centres de reobrir les instal·lacions i fer-ho en el menor temps possible. Per a nosaltres era una prioritat que totes dues piscines pogueren reprendre el servei i que, al mateix temps, es garantira l’ocupació de les 50 famílies que depenien d’aquests centres. I, afortunadament, gràcies a les negociacions hui podem anunciar este acord que garanteix aqueixos dos objectius”, ha indicat Mateo.
El tancament de totes dues piscines es va produir de manera unilateral després que l’empresa encarregada de la seua gestió, Supera, comunicara que deixava de prestar servei en tots dos centres (juntament amb altres 20 piscines climatitzades d’altres centres que el grup Supera gestionava a Espanya), a causa de “els inassumibles costos energètics” i a “els efectes negatius de la pandèmia, units als desbocats preus energètics”.
El regidor d’Esports ha subratllat que l’acord amb la concessionària ha pogut materialitzar-se gràcies a les mesures del Govern d’Espanya que han abaratit el cost de l’energia. “És important recalcar que aquesta reobertura, que s’ha produït després d’una negociació de diversos mesos, ha sigut possible gràcies a les mesures adoptades pel Govern de Pedro Sánchez tant per a atallar l’alça dels preus de l’energia amb la declaració d’illa energètica com d’estalvi energètic. Estes iniciatives han permés que les piscines, que són grans consumidores d’energia, puguen veure reduïda la seua factura de la llum a final de mes i ser més rendibles. Així, alhora que aconsegueixen un major equilibri econòmic, poden ofereixen un servei públic de qualitat a la ciutat de València”, ha destacat.
El tancament va afectar els usuaris d’estes piscines, els vestuaris d’aqueixes àrees i les zones d’aigües, encara que la resta de serveis del centre es van continuar prestant amb normalitat. El tancament va deixar inhabilitades les zones d’aigua que gestionava Supera, però no la resta de les instal·lacions on es desenvolupen activitats en sec: com les sales de musculació, d’activitat física, una de ciclisme de sala, fitness o activitats dirigides, entre altres.