Més de 4.000 inscrits per a participar en la I Marxa contra la violència de gènere a falta d’una setmana
Més de 4.000 persones s’han inscrit ja per a participar en la I Marxa contra la violència de gènere, que se celebra diumenge que ve des de les 10:00, amb eixida i meta en l’Albereda, convertida en epicentre de la prova i de les activitats complementàries que s’han preparat amb motiu d’esta primera edició.
Serà un recorregut de 5’5 quilòmetres per l’anell interior de la ciutat, el casc històric, per a reivindicar la igualtat de gènere i la tolerància zero contra la violència de gènere i en el que a més l’Associació Valenciana d’Autodefensa per a Dones realitzarà exhibicions i classes gratuïtes d’autodefensa. Hi haurà a més animació amb batucadas, classes de fitness llatí i d’haikido.
La pretemporada impedirà la seua participació en la ‘I Marxa contra la violència de gènere’, però no la seua implicació en la seua doble vessant de dona esportista. Concha Montaner, és, més enllà del seu currículum esportiu, imatge de referència de l’esport femení valencià.
La saltadora aplaudix esta iniciativa pionera a València “perquè tot el que siga intentar eradicar la violència i en concret la violència de gènere és bo. Este tipus d’accions són crides a la societat perquè siga més conscient del problema”.
Per eixe motiu, Montaner es mostra contundent sobre la solució a este tipus de situacions, “han de ser valents i denunciar perquè tindran suport i se les protegirà. Han de fer-ho no sols per elles i la seua situació de sotmetiment, també pels seus fills. És complicat però cal lluitar”.
En tot cas, l’esport apareix com una porta d’eixida a esta situació, ja que constituïx “una ajuda per a sentir-se millor”, un vehicle per a recuperar l’autoestima, encara que requerix compromís social i educació per a aconseguir l’objectiu d’acabar amb estos comportaments.
La inscripció pot realitzar-se en les plantes d’Esport dels centres El Corte Inglés de Pintor Sorolla, Nuevo Centro i avinguda de França per només 1€, que es destina íntegrament a la Fundació Alanna, que desenrotlla projectes d’integració social per a col·lectius femenins desfavorits i lluita contra la violència de gènere.