Una delegació de 40 neerlandesos visita València en un HUB per a conéixer les instal·lacions i el model de gestió esportiva
Entre ells es troben perfils tècnics, polítics i administratius de Països Baixos que visitaran, del 5 al 8 d’octubre, més de 15 instal·lacions de la ciutat
Un grup de més de 40 neerlandesos amb perfils tècnics, polítics i administratius visiten València en aquest HUB que servirà per a conéixer les instal·lacions i el model de gestió esportiva de la ciutat. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha donat la benvinguda en nom de la ciutat a aquesta visita que s’estendrà fins al 8 d’octubre. Durant aquests dies es recorreran més de 15 espais esportius i infraestructures de la ciutat. En aquesta visita també es desenvoluparan diverses xarrades sobre innovació esportiva, gestió públic-privada o València Ciutat del Running entre moltes altres conferències.
El primer seminari s’ha realitzat aquest matí en el Complex Esportiu Cultural Petxina amb la conferència de ‘Innovació Esportiva de la Comunitat Valenciana’ que ha realitzat Enrique Alcántara, responsable d’innovació en esport en Institut de Biomecànica de València i amb més de 30 anys d’experiència en I+D+I en esport. Tot seguit, el preparador físic neerlandés, René Wormhout, ha iniciat la segona sessió per videoconferència que ha tractat sobre models d’habilitats atlètiques. El matí ha continuat amb la intervenció del cap del Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Vila-real, Jose Ramón Cantavella, amb una xarrada sobre gestió públic-privada i gestió d’espais a l’aire lliure per a realitzar activitat física dirigida.
La jornada de conferències continuarà amb la ponència de Rafael Tarín, de l’U.D Marítim Cabanyal, i la tancarà l’arquitecte en l’Àrea de Projectes Tècnics de la Diputació de València, Enrique Orts. Després d’aquestes posades en comú es visitarà el Complex Esportiu Cultural Petxina i es farà un tour per les diferents instal·lacions del Jardí del Túria: la Pista d’Atletisme (tram III), el Camp de Rugbi (tram V), el Camp de Beisbol-Sófbol, els diferents camps de futbol, els skate-parks o el Circuit 5k que recorre l’antic llit del Riu Túria.
L’activitat seguirà el dijous 6 d’octubre amb la visita guiada a l’Alqueria del Basket i un seminari que realitzarà la directora d’aquesta instal·lació, Mª Ángeles Vidal. Allí s’exposarà la filosofia de l’Alqueria i una descripció del Nou Casal Espanya Arena. Tot seguit tindrà lloc la conferència del president de l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana, Miguel Ángel Nogueras. Una altra de les ponències d’aquesta jornada la donarà un dels màxims exponents de València Ciutat del Running, Álex Heras, qui explicarà el que simbolitza aquesta ‘marca’ tan representativa per a la ciutat.
D’altra banda, el director de l’Associació d’Esports i Municipis, el neerlandés Adré de Jeu, parlarà sobre el valor econòmic de l’esport. Mentre que el seu compatriota, Jeroen Hoyng, explicarà el ‘Ecosistema de promoció de l’activitat física en Països Baixos’. En horari de vesprada, els assistents es desplaçaran a la Marina de València, on es coneixeran les infraestructures associades a aquest espai.
La penúltima jornada transcorrerà el divendres 7 d’octubre amb les visites al matí a la Universitat de Cheste i al Circuit Ricardo Tormo. Mentre que a la vesprada es desplaçaran a la Ciutat de la Pilota i al Palau Velòdrom Lluís Puig. El HUB conclourà el dissabte 8 d’octubre amb la visita al Poliesportiu Juan Antonio Samaranch.
La composició d’aquestes jornades té la finalitat de posicionar a València com un exemple en el model de gestió esportiva i donar a conéixer a la resta de països d’Europa les possibilitats que ofereixen les instal·lacions de la ciutat. Així com posar en comú les diferents actuacions que realitzen els Països Baixos en matèria esportiva.