València tanca el Campionat Mundial de Gimnàstica Rítmica amb una espectacular cerimònia de clausura
El Campionat Mundial de Gimnàstica Rítmica es va celebrar del 23 al 27 d’agost en Fira València
El Mundial de Gimnàstica Rítmica va concloure ahir, diumenge 27 d’agost, en les instal·lacions de Fira València. Un campionat que va començar dimecres passat 23 d’agost i que ha situat a València en l’eix de la gimnàstica rítmica ja que aquest campionat, en el qual es van donar cita un total de 222 gimnastes de 62 països (88 en individual i 134 en conjunts), es disputaven el títol, les medalles i l’accés als Jocs Olímpics de Paris 2024. La cita més important de l’any per a aquest esport va omplir les graderies d’aficionats demostrant la capacitat de l’organització, i de la pròpia ciutat per a acollir un esdeveniment de primer nivell internacional.
El campionat es va tancar amb una espectacular cerimònia de clausura que va proposar un viatge pel món on el conjunt espanyol va enlluernar amb la seua posada en escena flamenca. A més, es va comptar amb l’actuació sorpresa de l’Escola Coral Pequeños Cantores de Valencia. L’agrupació, que compta amb quasi 60 anys d’història i distincions com la Medalla d’Or de la Ciutat de València o la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana. La formació de 115 xiquets i xiquetes va arrancar amb una versió a capella de “Believer”, l’èxit mundial que ha servit de banda sonora per a la campanya promocional d’aquesta cita esportiva. Mentre sonaven les notes de la cançó de Imagine Dragons, quatre gimnastes de rítmica masculina mostraven al públic la bellesa d’aquesta modalitat.
El Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica es duu a terme amb el fort suport de la Fundació Trinidad Alfonso a través de la marca de Comunitat de l’Esport; així com gràcies al Consell Superior d’Esports, Generalitat Valenciana, Ajuntament de València, Diputaciò de València, Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana; compte com a patrocinadors principals a Iberdrola, Born Living Yoga, Sesderma, BMW, Enovis i amb el suport dels col·laboradors Pastorelli, Dvillena, Argym, Mundo Crystal, Tejidos Maillot i Amaya.
En aquest mundial van ser els conjunts de la Xina i Israel els que es van fer amb l’or en les finals per aparells. L’or de cinc cércols va ser per al quintet xinés que també es feia amb la plata en tres cintes i dues pilotes; era en aquesta segona final on es veia superada per Israel amb un exercici final que les col·locava en primera posició.
El segon escaló del podi de cércols va ser per a Espanya i el bronze per a Itàlia. Per part seua, en cintes i pilotes, al costat d’Israel i la Xina es col·locava Ucraïna. Dos concursos que servien de colofó per a aquesta competició organitzada per la Real Federació Espanyola de Gimnàstica.