Ja coneixen els guardonats en els Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València en 2014
El jurat dels Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València s’ha reunit este matí en la seu de la Fundació Esportiva Municipal de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de València per a decidir quins esportistes, clubs, institucions, mitjans de comunicació i empreses van contraure mèrits durant 2014 per a alçar-se com a Premi al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València en les distintes categories.
En la categoria de Premi a l’Esportista més Destacat ha resultat vencedor el pilotari Álvaro Navarro Serra, coneixent en el món de la pilota valenciana com Álvaro, per la seua reeixida trajectòria esportiva, sent campió del Circuit Bancaixa en quatre ocasions, i en altres mateixes subcampió. Tota una vida dedicada a l’esport valencià més tradicional fins a la seua anunciada retirada fa alguns mesos, després d’haver sigut també campió del Mundial d’Argentina (2002) i del disputat en 2014 a València. Un pilotari polifacètic, que es va consagrar en les modalitats internacionals de la pilota valenciana o els duels contra pilotaris bascos. En 2005 va rebre la Medalla d’Or al mèrit esportiu, la màxima distinció que atorga la Genenaritat Valenciana i que ara completa amb este guardó.
En l’apartat femení de millor esportista, el jurat ha optat per Elena López, gimnasta valenciana que ha sumat nou medalles en un any, entre elles la Medalla d’or en el Campionat del món i de bronze en l’Europeu. Del seu ampli palmarés esportiu en 2014, destaca el campionat del món en l’exercici amb 10 maces i als seus 20 anys li espera un prometedor futur per a continuar fent història en l’esport espanyol des de València.
En l’apartat d’Esportista amb Diversitat Funcional més destacat s’ha premiat al campió paralímpic d’Europa en llançament de Javelina Héctor Cabrera Llácer. Un esportista amb un palmarés i un futur important que li ha servit per a formar part del Projecte FER.
En categoria femenina, l’Esportista amb Diversitat Funcional més destacada ha sigut la nadadora Anna Ortiz, amb set medalles (tres medalles d’or i quatre de plata) en el campionat d’Espanya absolut per clubs de natació adaptada celebrat en les instal·lacions del centre esportiu INACUA Múrcia.
El premi al Club Masculí més destacat durant l’any 2014 és compartit entre dos entitats pels seus èxits aconseguits. D’una banda, el Levante UD DM, que va aconseguir el títol de campió en Segona Divisió i el consegüent ascens a la Divisió d’Honor de la Lliga Nacional de Futbol Sala, tornant a València la tradició i història per este esport. Un premi compartit amb el CAU Rugbi Sub-18, que s’ha proclamat campió d’Espanya en les seues diferents categories durant els últims anys, proclamant-se com una generació irrepetible de jugadors d’este tradicional esport. En categoria femenina, el Club Més destacat ha sigut el València Terra i Mar, que va aconseguir un triplet històric en 2014, sumant al seu palmarés els trofeus de Lliga, Copa de la Reina i l’esperada Copa d’Europa
En l’apartat de Fet Esportiu o Millor Resultat Internacional s’ha optat per premiar esta segona opció amb un protagonista clar: València Basket, que conquistava el seu tercer títol europeu guanyant el passat any la Eurocup, que a més li va servir per a aconseguir una plaça per a disputar l’Eurolliga la present temporada. A més, la marxa de l’equip ‘taronja’ va ser quasi immaculada, amb 30 victòries i 4 derrotes.
Quant al Mitjà de Difusió que més i millor ha recolzat i difós la realitat esportiva de la ciutat ha resultat premiada la televisió Levante TV i el seu programa específic de running i triatló ‘Crono TV‘, amb la retransmissió de la Marató València Trinidad Alfonso i el seu programa setmanal de difusió de la carrera a peu i l’atletisme popular. En este mateix sentit, el Millor article o Reportatge Periodístic ha sigut per al Documental ‘València Ciutat del Running‘, que mostren els inicis o orígens del moviment i passió que hui ha convertit a la nostra ciutat en la capital de les carreres populars.
L’entitat No Esportiva que més decididament ha recolzat l’esport de la ciutat ha sigut per a l’asseguradora MAPFRE, pel seu suport a l’esport de la ciutat, especialment en les proves i cites esportives de caràcter popular i participatiu, o esport de base amb la participació de menors, entre altres esdeveniments, la Marató València Trinidad Alfonso.
L’apartat de Trajectòria Esportiva més destacada el jurat ha optat, en esta ocasió, per premiar a María Dolores Escamilla Pérez, per la seua trajectòria de suport, difusió i aportació a l’esport, en la gestió de clubs i institucions esportives com el Levante UD, el Dorna Godella / Ciutat Ros Casares, així com el seu incansable treball en la promoció de l’esport femení, cada dia més present i nombrós en la nostra ciutat.
Finalment, el Premi Amorós ha anat a parar en esta ocasió al periodista Francisco Nadal, amb una dilatada trajectòria en diversos mitjans de comunicació nacionals i valencians, en els que sempre va aportar una innegable labor de promoció i difusió de l’esport i els esportistes valencians. Paco Nadal, a més, és el president de l’Associació Valenciana de Periodistes Esportius.
El jurat ha tingut com a secretari a D. Hilario Llavador Cisternes i enguany ha estat compost com a president pel tinent alcalde, Regidor Delegat d’Esports i Joventut, Cristóbal Grau Muñoz, i com a vocals el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Mateo Castellá, el Diputat d’Esports, Miguel Bailach; Alfonso Gil i Alberto Gil, periodistes a proposta de l’Associació de Periodistes Esportius de València; el president de la Federació Valenciana de Tenis, Antonio Martínez Cascales, a més, de l’expilotari Celestino Bendicho ‘Tino’,
La celebració dels Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València s’han consolidat com la gran cita de l’esport de la ciutat de València on es reconeixen els mèrits contrets pels esportistes valencians i s’entregaran als guanyadors en les pròximes setmanes en la tradicional cerimònia de premiació.